KATEGORIJE

Konferencija: Ravnopravnost spolova u zemljama CEE – Politike i prakse 2020.

16.11.2020. / vijesti / SPEAR

U organizaciji litvanskog Social Research Centre-a i Sveučilišta Vilnius održana je međunarodna konferencija pod nazivom “Gender equality in CEE countries: Policies and practices 2020 – Institutional change through implementation of GEPs at the RPOs and RFOs“.

Sudionice i sudionici iz desetak zemalja Europe tijekom dvodnevnog online okupljanja raspravljali su o nizu aktualnih tema vezanih za područje rodne ravnopravnosti, s posebnim naglaskom na izradu i implementaciju institucijskih (akademskih, istraživačkih, privrednih) planova rodne ravnopravnosti.

Široki spektar tema konferencije ponudio je preglede stanja po pitanju rodne ravnopravnosti u pojedinim ciljanim državama, predstavljene su inačice postojećih planova rodne ravnopravnosti, istaknuti su načini kreiranja i fokalne točke planova u nastajanju, kao i nekoliko kompetitivnih međunarodnih projekata financiranih sredstvima EU koji podupiru rodnu ravnopravnost u akademskoj zajednici.

Kao predstavnice Sveučilišta u Rijeci na konferenciji su sudjelovale istraživačice uključene u Obzor 2020. projekt SPEAR. Organizatorice konferencije pozvale su okupljene znanstvenike i znanstvenice na potpisivanje peticije kojom se želi pružiti podrška aktualnim nastojanjima za očuvanje prava žena u Poljskoj.

Na mrežnim stranicama konferencije bit će objavljene prezentacije govornika konferencije.

Skip to content