KATEGORIJE

Korejski val stiže i u Rijeku!

29.08.2022. / vijesti / o sveučilištu

Zahvaljujući utjecajnim platformama kao što su Netflix i YouTube posljednjih je godina međunarodno zanimanje za korejsku kulturu (K-pop, K-drama) uvelike poraslo. Taj nagli porast globalne popularnosti južnokorejske kulture, poznat i kao „korejski val”, doveo je i do povećanog interesa i potražnje za korejskim jezikom ne samo u Aziji nego i u Europi.

Kao odgovor na sve veću potražnju u europskom prostoru dva mlada i moćna sveučilišta, Sveučilište u Rijeci i Žensko sveučilište Sungshin u Južnoj Koreji, započela su suradnju koja je, nakon višemjesečnih priprema, naposljetku završila otvaranjem Instituta kralja Sedžonga (engl. King Sejong Institute), koji se ovog rujna otvara na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

King Sejong Institute vodeći je brend instituta za učenje i poučavanje korejskog jezika u inozemstvu. Osnovala ga je južnokorejska vlada, korejsko Ministarstvo kulture, sporta i turizma, a nazvan je po izumitelju korejske abecede.

KSI je s radom započeo 2007., a od lipnja 2022. postoje 244 podružnice u 84 zemlje diljem svijeta, s više od 81 000 polaznika. KSI upoznaje sve zainteresirane s korejskim jezikom i korejskom kulturom te radi na širenju interesa i boljeg razumijevanja korejske kulture.

Riječka podružnica Instituta pružat će integrirane i standardizirane informacije i usluge za učenje korejskog jezika te ponuditi pravi doživljaj raznolikosti korejske kulture. Predavači – izvorni govornici korejskog jezika – držat će nastavu prema standardiziranom nastavnom planu i programu, što će svim polaznicima uvelike olakšati učenje. Predviđeno trajanje tečaja je 10-12 tjedana, a Institut u Rijeci s radom će početi u prvom tjednu listopada sa satom osnova korejskog jezika (razina A1) i satom korejske kulture (taekwondo, tradicionalne korejske borilačke vještine).

Prijave za tečaj provodit će se online početkom rujna.
Za detaljne informacije o rasporedu i procesu prijave pratite Instagram profil KSI Rijeka (@sejongrijeka), a sva pitanja možete postaviti predavačima na službeni mail sejongrijeka@gmail.com.

Skip to content