KATEGORIJE

Nacionalno predstavljanje Obzor Europa programa

10.03.2021. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira nacionalno predstavljanje Okvirnog programa za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, koje će se virtualnim putem održati 23. ožujka 2021. godine s početkom u 10.15 sati.

Obzor Europa predstavlja vodeći program za istraživanje i inovacije Europske unije u razdoblju od 2021. do 2027. godine s ukupnim proračunom od oko 95,5 milijardi EUR. U sklopu programa Obzor Europa pružat će se potpora stvaranju i širenju visokokvalitetnih novih znanja i tehnologija, jačanju učinka istraživanja i inovacija na razvoj te potpora prihvaćanju inovativnih rješenja u industriji i društvu radi rješavanja globalnih izazova.

Ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovan Fuchs i povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel obratit će se sudionicima s uvodnim riječima dobrodošlice dok će na plenarnoj sesiji, s fokusom na ulozi istraživanja i razvoja u potpori jačanju i otpornosti Unije, uz predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, sudjelovati i predstavnik znanstvene zajednice, prof. dr. sc. Stipan Jonjić, te glavni direktor Glavne uprave za istraživanje i inovacije Europske komisije, Jean-Eric Paquet.

Službeni jezik informativnog dana je engleski, a program možete pronaći na poveznici.

Za događaj se možete prijaviti ovdje. Rok za prijavu za sudjelovanje je 21. ožujka 2021. godine.

Novosti o programu mogu se pratiti na novom nacionalnom portalu Obzor Europa.

Skip to content