KATEGORIJE

Sveučilište u Rijeci prvo u Hrvatskoj surađuje s Courserom

31.01.2022. / vijesti / coursera

Nadogradi svoje znanje na Courseri. Profesionalni i osobni razvoj studenata, nastavnika i djelatnika Sveučilišta!

Sveučilište u Rijeci sklopilo je strateško partnerstvo s Courserom, vodećom platformom za online učenje, i time postalo prvo sveučilište u Republici Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe koje kroz ovu vrstu suradnje omogućava svojim studentima, nastavnicima te nenastavnom osoblju besplatno stjecanje vještina i kompetencija potrebnih za uspješnije uključivanje u brzo mijenjajuće i konkurentno tržište rada odnosno priliku za kvalitetniji i učinkovitiji rad sa studentima ili obavljanje poslovnih zadataka. 

Coursera for Campus (C4C) program je osmišljen upravo za sveučilišta. Pilotiran je na više od 20 sveučilišta diljem svijeta, uključujući Duke University, University of Illinois i Manipal Academy of Higher Education, a sada i na riječko sveučilište!  

Sudjelovanjem u programu sveučilišta dobivaju pristup tečajevima, specijalizacijama i profesionalnim certifikacijskim programima vodećih svjetskih sveučilišta i tvrtki iz industrije za unaprjeđenje osobnih i profesionalnih vještina i kompetencija koje mogu integrirati u svoje nastavne planove i programe, ili ih samo ponuditi studentima s ciljem razvoja fleksibilnih puteva učenja, i na taj način odgovoriti na aktualne zahtjeve tržišta rada ili pak izazove digitalne transformacije.  

Tečajevi (Courses) obično traju nekoliko tjedana, u potpunosti su online i sačinjeni su od videopredavanja, čitanja zadane literature i zadataka. Specijalizacije (Specializations) su niz povezanih individualnih tečajeva osmišljenih da korisniku pomognu svladati određenu temu, vlastitim tempom. Neke kraće specijalizacije uključuju samo tri (3) tečaja, a neke duže specijalizacije mogu uključivati deset (10) ili više tečajeva. Profesionalni certifikacijski programi (Professional Certificate) osmišljeni su kako bi korisniku bez prethodnog iskustva pomogli da se pripremi za posao.  

Osim pristupa visokokvalitetnim edukacijskim sadržajima korisnicima C4C programa omogućeno je korištenje Courserinih online alata za procjenu i kreiranje vlastitog sadržaja (Private Authoring), uključujući analitičke alate, Coursera Labs za praktične zadatke te projektni rad kroz vođene projekte (Guided Projects). Sveučilište/sastavnice mogu objavljivati ​​predavanja, praktične projekte i tečajeve za svoje studente. 

Sve informacije i detalji.

Skip to content