KATEGORIJE

Novi brend i vizual Noći istraživača: „Ja, istražujem!“

20.07.2022. / vijesti / eu projekti

„Ja, istražujem!” naziv je novog brenda komunikacije znanosti razvijenog u okviru projekta „Reconnect science with the blue society (Blue-connect)”.

Glavna manifestacija projekta Blue-connect, Noć istraživača, održat će se u petak, 30. rujna 2022. u pet hrvatskih obalnih gradova (Split, Rijeka, Pula, Zadar i Dubrovnik). Znanstvenici će na javnim gradskim lokacijama predstaviti svoj rad te pružiti posjetiteljima mogućnost sudjelovanja u zanimljivim predavanjima, eksperimentima i raznim interaktivnim radionicama. Povrh manifestacije Europske noći istraživača, održat će se i niz drugih popularno-znanstvenih aktivnosti.

Cilj cjelokupnog programa, koji će se provoditi pod sloganom „Ja, istražujem!“, jest na zabavan i jednostavan način podići svijest javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za razvoj i funkcioniranje društva, a u riječkome dijelu programa sudjeluje preko 75 znanstvenika s čak 13 sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

Sveučilište u Splitu, kao koordinator projekta, u lipnju je raspisalo studentski javni natječaj za osmišljavanje vizualnog identiteta novog brenda “Ja, istražujem!”. Natječaj je bio otvoren studentima Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu te Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, ujedno i partnera projekta. Mladi autori pokazali su svoju kreativnost te su izradili prijedloge vizualnog identiteta. Do roka za predaju radova pristiglo je šest potpunih natječajnih radova, od kojih su četiri izradili studenti Sveučilišta u Rijeci, a dva studenti Sveučilišta u Splitu.

Stručni žiri u sastavu: prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić, asist. Oleg Šuran i izv. prof. art. Aljoša Brajdić, pregledao je i ocijenio pristigle natječajne radove te odabrao tri najbolja rada:

1. mjesto: „Istražujmo“ – Matija Sandrić i Tina Listeš

2. mjesto: „Teksture ekologije“ – Yasmine Anika Doršner i Bruna Burazin

3. mjesto: „Istraživanje kroz igru“ – Maja Malnar

Pristigle radove moguće je pogledati na poveznici. Čestitamo dobitnicima!

Skip to content