KATEGORIJE

Novi Erasmus natječaj za mobilnost osoblja u 2023./2025.

25.04.2023. / vijesti / međ. suradnja

Sveučilište u Rijeci 25. travnja 2023. raspisuje NATJEČAJ za nastavno i nenastavno osoblje za mobilnost u 2023./2025. u okviru programa Erasmus (projekt 2023-1-HR01-KA131-HED-000113440).

Sveučilište u Rijeci objavljuje Natječaj za izbor nastavnog i nenastavnog osoblja Sveučilišta u Rijeci kojem će se dodijeliti financijska potpora za održavanje nastave/poučavanje odnosno stručno usavršavanje/osposobljavanje na inozemnim visokoškolskim ustanovama/poduzećima/organizacijama u zemljama Europske Unije, Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Srbiji, Turskoj ili Makedoniji u 2023./2025.

Broj financijskih potpora koje će Sveučilište u Rijeci dodijeliti nastavnom i nenastavnom osoblju ovisi o raspoloživosti sredstava. Kandidati koji se prijave na Natječaj, zadovolje sve uvjete Natječaja, a ne uđu u krug stipendiranih članova osoblja, mogu na razmjenu otići o vlastitom trošku.

Nastavno i nenastavno osoblje može se prijaviti za mobilnost u svrhu:

  • održavanja nastave/podučavanja (za nastavno osoblje);
  • stručnog usavršavanja/osposobljavanja (za nastavno i nenastavno osoblje);
  • kombinaciju održavanja nastave/podučavanja i stručnog usavršavanja/osposobljavanja (za nastavno osoblje).

Mobilnost mora biti organizirana i provedena isključivo u razdoblju od 1. lipnja 2023. do 31. srpnja 2025.

Standardna (fizička) mobilnost osoblja u svrhu održavanja nastave i u svrhu stručnog usavršavanja može trajati (isključujući dane provedene na putu) najkraće 2 dana, a najdulje 2 mjeseca. Nadalje, moguća je i blended mobilnosti, odnosno kombinacija fizičke i virtualne mobilnosti. Format podrazumijeva kratkoročnu fizičku mobilnost kombiniranu s online učenjem odnosno s obaveznom virtualnom komponentnom prije, tijekom i/ili nakon fizičkog dijela mobilnosti. Fizički dio mora trajati od 5 do 30 dana.

Natječaj će biti otvoren do iscrpljenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 1. ožujka 2025. godine.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/

Kontakt:
Centar za međunarodnu mobilnost
international@uniri.hr

Skip to content