KATEGORIJE

Novi tečajevi jezika

27.01.2022. / vijesti / yufe

YUFE kontinuirano nudi programe mobilnosti i usavršavanja za osoblje sa svih sveučilišta YUFE mreže. Osposobljavanje i usavršavanje može uključivati nastavne aktivnosti (za akademsko osoblje) ili aktivnosti osposobljavanja kao što su tzv. job shadowing, tečajevi stručnog usavršavanja i specifične obuke za razvoj kompetencija za sve skupine osoblja.

U nastavku donosimo infromacije o dvama tečajevima jezika.

Njemački A2 (German A2)

Njemački A2 namijenjen je studentima koji su već učili njemački jezik (razina A1.2). Glavni je cilj steći nova znanja iz gramatike te proširiti vokabular kako bi se razvile komunikacijske vještine i omogućilo razumijevanje tekstova. Sudionici će tako moći razgovarati o raznim temama iz svakodnevnog života, npr. planiranje, čitanje putopisa, osobna iskustva, škola i studiranje, odnosi, slobodno vrijeme, posao ili mediji. Sudionici će također moći izraziti osobno mišljenje o raznim temama.

Raspored tečajeva: srijeda i petak, 16:00 – 17:00 sati (CET)
Početak tečaja: 19. travnja 2022.
Završetak tečaja: 22. srpnja 2022.
Rok za prijavu: 1. ožujka 2022.
*Ako niste sigurni na kojoj ste jezičnoj razini, svoje znanje njemačkog jezika može provjeriti na sljedećoj poveznici.

Njemački B2 (German B2)

Njemački B2 namijenjen je osobama na B1.2 razini njemačkog jezika. Fokus je na razvoju vještina na naprednoj razini kroz čitanje, slušanje, govor i pisanje ciljajući na razinu B2. Sadržaj je organiziran oko različitih tekstova i filmova ili medija. Pruža priliku za jačanje vokabulara i sustavni pregled napredne gramatike. Sudionici će kroz čitanje različitih tekstova i gledanje filmova proširiti vokabular i dobiti sustavni pregled napredne gramatike.

Raspored tečajeva: srijeda i petak, 17.00-18.00 sati (CET)
Početak tečaja: 19. travnja 2022.
Završetak tečaja: 22. srpnja 2022.
Rok za prijavu: 1. ožujka 2022.
*Preduvjet: B1.2 razina njemačkog jezika. Dokaz o stečenoj razini njemačkog jezika (B1.2) ili rezultate online testa dostaviti na e-adresu yufeszhb@uni-bremen.de.

Prijave se zaprimaju putem online portala, na kojemu se mogu naći i drugi tečajevi koje nudi YUFE.


Skip to content