KATEGORIJE

O regionalnim inovacijskim ekosustavima

10.05.2024. / vijesti / sveučilište i društvo

U sklopu YUFE akademije, a povodom obilježavanja Dana Europe u petak, 10. svibnja 2024. u Gradskoj je knjižnici u riječkome Art-kvartu održano još jedno događanje: panel-rasprava pod nazivom ”More inspiracija: Sveučilište u Rijeci kao središte regionalnih inovacijskih ekosustava”. Raspravu je moderirao prorektor za strateške projekte sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Saša Zelenika, a u raspravi su sudjelovali:
prof. dr. sc. Senka Maćešić, prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci i voditeljica sveučilišnih projektnih timova u projektima INNO2MARE i North Adriatic Hydrogen Valley
mr. sc. Hrvoje Marušić, voditelj projektnih aktivnosti za projekt INNO2MARE na Sveučilištu u Rijeci
mr. sc. Damir Medved, direktor EDIH Adria projekta na Sveučilištu u Rijeci
Nataša Jakominić Marot, MBA, rukovoditeljica Sveučilišnog centra za istraživanje i inovacije
Više informacija o panelistima dostupno je OVDJE.

Bilo je riječi o dinamičnim promjenama koje se događaju na Sveučilištu u Rijeci i o njegovim inovativnim ekosustavima. Sudionici rasprave iznijeli su vlastita iskustva u vođenju europskih projekata te predstavili najvažnije sveučilišne inicijative i čvorišta inovacija, kao što su EDIH Adria, Inno2Mare, Water KIC, North Adriatic Hydrogen Valley (NAHV) i dr.

Predavanje je dio YUFE akademije koju čini niz događanja za zajednicu kojima se od 7. do 27. svibnja 2024. godine obilježava Dan Europe. Program uključuje online, hibridna i lokalna događanja u zemljama partnerskih sveučilišta koji su dio YUFE alijanse. Cijeli program obilježavanja Dana Europe možete pronaći na linku, a više o događanjima u organizaciji Sveučilišta u Rijeci ovdje.

Skip to content