KATEGORIJE

YUFE akademija – More inspiracija: Sveučilište u Rijeci kao središte regionalnih inovacijskih ekosustava  

09.05.2024. / vijesti / sveučilište i društvo

Pridružite nam se 10. svibnja 2024. godine u 13 sati u novoj zgradi Gradske knjižnice Rijeka (Benčić) na posebnom događanju u povodu obilježavanja Dana Europe. Istražite dinamične promjene koje se odvijaju na Sveučilištu u Rijeci i njegovim inovativnim ekosustavima.

Događaj More inspiracija: Sveučilište u Rijeci kao središte regionalnih inovacijskih ekosustava obuhvaća panel raspravu s vodećim stručnjacima i stručnjakinjama nakon koje slijedi otkrivanje RIMAP digitalne platforme za pronalaženje partnera te vrijeme za umrežavanje sudionika i sudionica.

Panelisti i panelistice, prof. dr. sc. Senka Maćešić, mr. sc. Hrvoje Marušić, mr. sc. Damir Medved i Nataša Jakominić Marot, MBA osvrnut će se na najvažnije sveučilišne inicijative i čvorišta inovacija, kao što su EDIH Adria, Inno2Mare, Water KIC, North Adriatic Hydrogen Valley (NAHV) i druge uz moderaturu prorektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Saše Zelenike.  

Ovaj događaj otvoren je za sve zainteresirane, uključujući tvrtke, lokalne vlasti i nevladine organizacije te će pružiti inspirativno okruženje za umrežavanje i plodne rasprave. Ne propustite ovu priliku da uronite u svijet inovacija i suradnje! 

Ukupno trajanje događanja je približno 2 sata. Predavanje je dio YUFE akademije koju čini niz događanja za zajednicu kojima se od 7. do 27. svibnja 2024. godine obilježava Dan Europe. Program uključuje online, hibridna i lokalna događanja u zemljama partnerskih sveučilišta koji su dio YUFE alijanse. Cijeli program obilježavanja Dana Europe možete pronaći na linku, a više o događanjima u organizaciji Sveučilišta u Rijeci ovdje.

Prijave za sudjelovanje na događanju nisu obavezne, ali se preporučaju studentima i studenticama koji sudjeluju ili žele sudjelovati u YUFE Student Journey programu. Prijave za događanje vrše se putem Virtualnog kampusa.

Predavanje organizira Sveučilište u Rijeci u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka

Biografije panelista i panelistica nalaze se u nastavku:  

PROF. DR. SC.

Saša Zelenika

Prof. dr. sc. Saša Zelenika prorektor je za strateške projekte Sveučilišta u Rijeci. Cijelu se karijeru bavi najnovijim tehnološkim postignućima i valorizacijom znanja. Kao prorektor je fokusiran na razvoj inovacijskih potencijala Sveučilišta i povezivanje s dionicima iz ekonomskog i društvenog sektora u regionalne inovacijske ekosustave. Dionik je projekata razvoja inovacijskih centara EDIH Adria (voditelj projekta), INNO2MARE (voditelj Inovacijskog savjeta) i Water KIC. Potaknuo je razvoj RIMAP digitalne inovacijske platforme Sveučilišta i Regionalne razvojne agencije PGŽ Prigoda.

PROF. DR. SC.

Senka Maćešić

Prof. dr. sc. Senka Maćešić prorektorica je za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci. Kao znanstvenica bavila se razvojem metoda numeričke matematike i strojnog učenja s primjenom na različite probleme od poplavljivanja, zagađenja do epidemija. Kao prorektorica provela je cjelovitu reformu informacijskih sustava Sveučilišta, a dodatno je usmjerena na usklađivanje razvoja Sveučilišta s ciljevima održivog razvoja, od djelovanja u zajednici do povećanja energetske učinkovitosti. Voditeljica je sveučilišnih projektnih timova u projektima INNO2MARE i North Adriatic Hydrogen Valley. 

Nataša Jakominić Marot, MBA

Nataša Jakominić Marot, MBA, voditeljica je Sveučilišnog centra za istraživanje i inovacije te ima preko 20 godina iskustva u području EU projekata, inovacija i znanstvenog menadžmenta, a posljednjih se godina bavi i EU politikama u području znanosti i inovacija. Vodila je ili bila članica projektnog tima na 30+ EU projekata, a trenutno, u različitim ulogama, sudjeluje u projektima Inno2mare, EDIH i pripremi prijave Zajednice znanja i inovacije za područje voda i mora (Water KIC). 

MR. SC.

Damir Medved

Mr. sc. Damir Medved direktor je EDIH Adria projekta čiji je cilj omogućiti malim poduzetnicima i lokalnoj samoupravi da ubrzaju proces digitalizacije i inovacija, te mogućnost testiranja ideja i rješenja prije početka investicijskog procesa. Ima više od 35 godina iskustva u vođenju složenih projekata, bio je na rukovodećim pozicijama u nekoliko hrvatskih tehnoloških kompanija, te je jedan od inicijatora i voditelja implementacije Centra kompetencija za pametne gradove u Rijeci. Aktivno sudjeluje u nizu udruga civilnog društva s ciljem promicanja i očuvanja lokalne baštine, ekologije i novih tehnologija. 

MR. SC.

Hrvoje Marušić

Mr. sc. Hrvoje Marušić stručnjak je za održivo poslovanje s dugogodišnjim iskustvom u procesima strateškog planiranja te vođenju složenih projekata, uključujući rukovodeće pozicije u javnim i privatnim organizacijama na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. U radu je fokusiran na implementaciju principa održivosti u gospodarstvo i javne politike, s posebnim naglaskom na inovativne projekte u „plavim“ sektorima. Donedavno Savjetnik za održivi razvoj rektorice Sveučilišta u Rijeci, trenutno je aktivno uključen u projekte INNO2MARE i North Adriatic Hydrogen Valley, te inicijativu Water KIC. 

Skip to content