KATEGORIJE

Obavijest o početku predselekcijskog postupka YUFE poslijedoktoranada na Sveučilištu u Rijeci

05.11.2020. / vijesti / yufe

Obavještavamo mlade istraživače koji su u posljednjim trima godinama stekli doktorat znanosti i žele nastaviti svoju karijeru kao poslijedoktorandi na Sveučilištu u Rijeci u okviru YUFE poslijedoktorskog programa „European Identity“ da se prijave na Poziv YUFE saveza te time osiguraju svoje mjesto u predselekcijskom postupku kandidata za poslijedoktorande.  

Postupak odabira kandidata odvija se u dvjema fazama:  

  • predselekcija koju provodi YUFE Stručno vijeće u skladu s uvjetima Poziva te 
  • odabir kandidata putem natječaja Sveučilišta u Rijeci kao ugovornog Sveučilišta za izbor suradnika/suradnice na radnom mjestu I. vrste – poslijedoktorand s temom istraživanja europskog identiteta u okviru YUFE programa pri Centru za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci*. 

Vremenski okvir: 

  • 8. siječnja 2021.: krajnji rok za podnošenje prijava za predselekciju
  • ožujak 2021.: očekivani završetak predselekcijskog postupka i obavještavanje kandidata
  • travanj 2021.: raspisivanje natječaja na Sveučilištu u Rijeci*
  • prije početka ljetne stanke 2021.: konačni odabir kandidata – poslijedoktoranda
  • početak akademske godine 2021./2022.: očekivani početak rada poslijedoktoranda.

* Pored uvjeta iz Poziva YUFE saveza, ugovorna sveučilišta, uključujući i Sveučilište u Rijeci, provode popratne zakonski obvezujuće postupke. U konkretnom slučaju, radi se o postupku raspisivanja i provedbe javnog natječaja za izbor suradnika/suradnice na radnom mjestu I. vrste – poslijedoktorand s temom istraživanja europskog identiteta u okviru YUFE programa pri Centru za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci*, koji će se provesti nakon predselekcijskog postupka. Ovim putem obavještavamo sve potencijalne kandidate koji će zadovoljiti uvjete predselekcijskog postupka da pristupnici na natječaj Sveučilišta u Rijeci moraju:

  • ispunjavati uvjete propisane Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koji se odnose na izbor u znanstveno-nastavna, nastavna i suradnička radna mjesta
  • u slučaju odabira provesti postupak priznavanja inozemne visokoškolske kvalifikacije ako je ona stečena izvan Republike Hrvatske
  • pribaviti traženi dokaz o zdravstvenoj sposobnosti – potrebnim psihofizičkim osobinama. 

Sva dodatna pitanja u vezi s natječajnom procedurom možete postaviti na yufe@uniri.hr.

Skip to content