KATEGORIJE

Objavljen je poziv ”Dokazivanje inovativnog koncepta“

25.08.2022. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Dokazivanje inovativnog koncepta“ s ciljem povećanja spremnosti za razvoj novih proizvoda i procesa zbog poboljšanja istraživačko-razvojnih i inovacijskih kapaciteta poduzeća i znanstvenih organizacija. Poziv se financira iz instrumenta EU sljedeće generacije.

Poziv je namijenjen znanstveno-istraživačkim organizacijama te mikro, malim i srednjim poduzećima. U slučaju da je prijavitelj projekta javna istraživačka organizacija, obavezan partner na projektu je tzv. Prepoznati centar. STEP RI je jedna od organizacija koja ima navedeni status.

Dodjela bespovratnih sredstava namijenjena je sufinanciranju predkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa kako bi se utvrdio potencijal za komercijalizaciju, usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije. Pozivom će se isključivo financirati istraživačke aktivnosti na razini tehnološke spremnosti TRL 3 (demonstracija tehničke izvedivosti) i TRL 4 (izrada laboratorijskog prototipa).

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava Poziva je 36.165.000,00 HRK. Najniži iznos bespovratnih sredstava za pojedini projekt iznosi 200.000,00 kuna, a najviši 500.000,00 kuna.

Projektni prijedlozi podnose se isključivo elektroničkim putem, počevši od 1. rujna 2022. godine. Krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 30. studenoga 2022. godine.

Dodatne informacije o pozivu, uvjetima i načinu prijave dostupni su na platformi fondovieu, kroz kojega se projekti i prijavljuju.

Skip to content