KATEGORIJE

Objavljen je poziv ”Dokazivanje inovativnog koncepta“

25.08.2022. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Dokazivanje inovativnog koncepta“ s ciljem povećanja spremnosti za razvoj novih proizvoda i procesa zbog poboljšanja istraživačko-razvojnih i inovacijskih kapaciteta poduzeća i znanstvenih organizacija. Poziv se financira iz instrumenta EU sljedeće generacije.

Poziv je namijenjen znanstveno-istraživačkim organizacijama te mikro, malim i srednjim poduzećima. U slučaju da je prijavitelj projekta javna istraživačka organizacija, obavezan partner na projektu je tzv. Prepoznati centar.

Dodjela bespovratnih sredstava namijenjena je sufinanciranju predkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa kako bi se utvrdio potencijal za komercijalizaciju, usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije. Pozivom će se isključivo financirati istraživačke aktivnosti na razini tehnološke spremnosti TRL 3 (demonstracija tehničke izvedivosti) i TRL 4 (izrada laboratorijskog prototipa).

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava Poziva je 36.165.000,00 HRK. Najniži iznos bespovratnih sredstava za pojedini projekt iznosi 200.000,00 kuna, a najviši 500.000,00 kuna.

Projektni prijedlozi podnose se isključivo elektroničkim putem, počevši od 1. rujna 2022. godine. Krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 30. studenoga 2022. godine.

Dodatne informacije o pozivu, uvjetima i načinu prijave dostupni su na platformi fondovieu, kroz kojega se projekti i prijavljuju.

Skip to content