KATEGORIJE

Obzor 2020: Objavljeni novi COVID-19 natječaji

20.05.2020. / vijesti / eu projekti

Objavljeni su posebni natječaji u okviru programa Obzor 2020. u iznosu od 122 milijuna eura, a namijenjeni su istraživanjima vezanima uz koronavirus.

Ovim natječajima dopunjuju se aktivnosti iz već ranije objavljenih poziva, a projekti financirani u sklopu novih natječaja trebali bi omogućiti brzu proizvodnju vitalnih medicinskih potrepština i opreme potrebne za testiranje, liječenje i prevenciju koronavirusa, kao i razviti medicinske tehnologije i digitalne alate za poboljšanje otkrivanja, nadzora i skrbi o pacijentima. Također, očekuje se da će se njima poboljšati razumijevanje bihevioralnih i socio-ekonomskih učinaka epidemije.

Rok za podnošenje prijava je 11. lipanj 2020., a zbog izvanrednih okolnosti i važnosti brze reakcije, rezultati evaluacije očekuju se vrlo brzo nakon zatvaranja prijava.

Detaljne informacije o natječajima i svim područjima koja su njima obuhvaćena možete pronaći na Funding & tenders portalu.

Također, Europska komisija je 20. svibnja 2020. održala online info dan o novim natječajima te ukoliko planirate prijaviti projekt na neki od otvorenih natječaja, savjetujemo vam da pogledate snimku koja se nalazi na poveznici.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezana uz natječaje možete se obratiti izravno Europskoj komisiji putem online obrasca i/ili nacionalnoj kontakt osobi za područje društvenog izazova 1: Zdravlje, demografske promjene i kvaliteta života na email: viktor.koska@mobilnost.hr.

Za više informacija o istraživanjima vezanim uz koronavirus možete posjetiti sljedeće poveznice:

Skip to content