KATEGORIJE

Održan ciklus edukacija ”YUFE Career Development Track for Professional Service Staff”

02.06.2022. / vijesti / yufe

U razdoblju od 13. siječnja do 3. lipnja 2022. godine u sklopu YUFE programa održan je ciklus edukacija pod nazivom „YUFE career development track for Professional service staff“.

Ciklus edukacija obuhvaćao je sljedeća područja/teme:

  • YUFE i europski kontekst
  • novi trendovi u pribavljanju i odabiru zaposlenika/ica
  • vještine budućnosti
  • razvoj karijera nastavnog i nenastavnog osoblja te povezanost s europskim strateškim ciljevima poput otvorenog, transparentnog te na zaslugama utemeljenog zapošljavanja istraživača (OTM-R)
  • različitost, uključivost i implicitna pristranost u odabiru i zapošljavanju zaposlenika/ica
  • razmjena vještina, znanja i iskustava.

Završni ciklus radionica, na kojemu je sudjelovalo 18 predstavnica različitih YUFE sveučilišta, održan je na Sveučilištu u Rijeci od 31. svibnja do 3. lipnja 2022. godine. Na prvom danu završnog ciklusa radionica sudjelovali su prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Gordan Jelenić, savjetnik rektorice za strateško upravljanje i ljudske potencijale prof. dr. sc. Zoran Sušanj i YUFE institucijski koordinator Aleksandar Šušnjar.

Prof. dr. sc. Zoran Sušanj održao je pozvano predavanje pod nazivom „Modernisation of Higher Education Institutions (HEIs) through enhancement of Human Resources Management (HRM) function”.

Voditeljice svih provedenih edukacija bile su Katinka Bastin, voditeljica Centra za karijere osoblja na Sveučilištu u Maastrichtu, te Marjolijn De Clercq, voditeljica tima za upravljanje talentima na Sveučilištu u Antwerpenu.

Kao predstavnice Sveučilišta u Rijeci na edukacijama su sudjelovale Marijana Burić Redžović, voditeljica Službe općih i kadrovskih poslova na Tehničkom fakultetu, i Nikoleta Zubić, voditeljica Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra.

Skip to content