KATEGORIJE

Održan info dan programa Obzor Europa Widening na Sveučilištu u Rijeci

28.11.2022. / vijesti / eu projekti

U organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU) i Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba (FER), u četvrtak 24. studenog 2022. godine na Sveučilištu održan je Info dan programa Obzor Europa Widening.

Sve prisutne, koji su se okupili u velikom broju, pozdravio je prorektor za strateške projekte prof. dr. sc. Saša Zelenika koji je ukazao na mnogobrojne mogućnosti financiranja u okviru programa Obzor Europa te naglasio važnost prijavljivanja na javne natječaje za bespovratna sredstva.

U uvodnome dijelu, g. Lucijano Jakšić iz Agencije za mobilnost i programe EU predstavio je nadolazeće natječaje iz područja Širenje sudjelovanja i jačanja Europskog istraživačkog prostora koji se očekuju u 2023. i 2024. godini.

U nastavku događanja, primjere dobre prakse  za Twinning i ERA Chairs, projekte EXCELLABUST i UWIN-LABUST predstavio je prof. dr. sc. Nikola Mišković s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci, prof dr. sc. Senka Maćešić, predstavila je projekt Inno2MARE kao jedan od „Centara izvrsnosti“, dok je primjer dobre prakse u području „European Excellence Initiative“, projekt AeroSTREAM, predstavio prof. dr. sc. Stjepan Bogdan s FER-a.

Prezentacije s informativnog dana dostupne su u nastavku:

Skip to content