KATEGORIJE

Održan informativni dan Mentorstvo u projektima MSCA Postdoktorskih stipendija

29.03.2023. / vijesti / eu projekti

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 24. ožujka 2023. godine Informativni dan Mentorstvo u projektima MSCA Postdoktorskih stipendija.

Svrha Informativnog dana bila je predstavljanje uloge mentora i istraživačkog tima kod pisanja projektnog prijedloga, prijava projekta te provedbe postdoktorskih stipendija. Prezentiran je primjer dobre prakse dr.sc. Jelene Godrijan s Instituta Ruđer Bošković, kao i MSCA Smjernice za mentorstvo, obveze i prava istraživača i mentora tijekom provedbe projekta, EURAXESS alati za razvoj karijere te ostale mogućnosti povezivanja mentora s potencijalnim dolaznim istraživačima. Dodatno, predstavljena i mogućnost financiranja aktivnosti umrežavanja i pripreme projekta putem mjera za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Materijali s informativnog dana dostupni su na poveznici.

Natječaj za Postdoktorske stipendije trebao bi biti objavljen 12. travnja 2023. godine, a potrebni dokumenti i informacije o natječaju bit će dostupni na službenim stranicama Funding and Tenders portala

Za dodatne informacije možete se obratiti MSCA nacionalnim osobama za kontakt na sandra.vidovic@ampeu.hr te ivan.makovec@ampeu.hr.

Izvor: Obzor Europa

Skip to content