KATEGORIJE

Održan informativni dan programa Obzor Europa: MSCA Poslijedoktorske stipendije

04.04.2024. / vijesti / CPP

Centar za potporu pripremi kompetitivnih znanstvenih projekata (CPP) organizirao je Informativni dan programa Obzor Europa: Djelovanja Marie Skłodowska – Curie Poslijedoktorske stipendije (MSCA PF) koji se održao 3. travnja 2024. na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Informativni dan otvorila je rukovoditeljica CPP-a dr. sc. Ana Butković koja je predstavila aktivnosti Centra i Mjere Ministarstva znanosti i obrazovanja za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU. Djelatnica CPP-a Sandra Milovanović Soldatić objasnila je što su Poslijedoktorske stipendije, za koga su namijenjene i koji modaliteti postoje. Uz to, pokušala je približiti sudionicima način prijave i uputiti ih na sve korisne izvore informacija.

U drugom dijelu informativnog dana predstavljena su iskustva korisnika i prijave za domaćina MSCA Poslijedoktorskih stipendija. Iskustvo korisnika izložio je izv. prof. dr. sc. Leo Škec s Građevinskog fakulteta koji je svoju Poslijedoktorsku mobilnost odradio na Sveučilištu Brunel u Londonu, dok je o iskustvu prijave za domaćina govorila izv. prof. dr. sc. Sanja Bojanić s Akademije primijenjenih umjetnosti koja je ujedno i izvršna direktorica Centra za napredne studije jugoistočne Europe na Sveučilištu u Rijeci.

Prezentacije s informativnog dana možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

MSCA PF + Uvod i Mjere jačanja nacionalnog sudjelovanja / Ana Butković, Sandra Milovanović Soldatić

Predstavljanje iskustva korisnika MSCA PF / Leo Škec

Predstavljanje iskustva prijave za domaćina MSCA PF / Sanja Bojanić

Skip to content