KATEGORIJE

Održan je Informativni dan programa Obzor Europa za ERC Consolidator Grant

05.10.2023. / vijesti / CPP

Centar za potporu pripremi kompetitivnih znanstvenih projekata organizirao je Informativni dan za poziv Consolidator Grant Europskog istraživačkog vijeća (ERC) programa Obzor Europa koji se održao 4. listopada 2023. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Okupljene sudionike pozdravio je prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Gordan Jelenić koji se osvrnuo na broj ERC prijava u Hrvatskoj te je motivirao prisutne na buduće prijave. Rukovoditeljica Centra za potporu pripremi kompetitivnih znanstvenih projekata dr. sc. Ana Butković iznijela je nekoliko općih informacija o trenutno otvorenom pozivu za Consolidator Grant.

Na Informativnom danu sudjelovali su znanstvenici s izravnim iskustvom u prijavama na Consolidator Grant. Dr. sc. Jeremy Walton dobitnik je ERC Consolidator Grant-a te je podijelio svoje iskustvo prijave i provedbe projekta REVENANT. Izv. prof. dr. sc. Felix Wensveen s Medicinskog fakulteta u Rijeci nekoliko je puta prijavljivao ERC Grant te je iznio vrlo korisne savjete na koji način treba pristupiti prijavi. Posljednja govornica Informativnog dana bila je dr. sc. Nela Pivac koja je prikazala perspektivu evaluatora ERC projekata te je istaknula važne elemente na koje znanstvenici moraju obratiti pažnju prilikom prijave projekata.

Prezentacije s Informativnog dana možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Pozdravne riječi/ Gordan Jelenić

Opće informacije o otvorenom pozivu Consolidator Grant/ Ana Butković

Tricks of the Trade of Grant Writing, for the ERC and beyond/ Jeremy Walton

Applying for an ERC grant; lessons learned from practice/ Felix Wensveen

Evaluacija ERC projekata/ Nela Pivac

Skip to content