KATEGORIJE

Online tečaj (MOOC) o Europskoj teritorijalnoj suradnji

10.03.2022. / vijesti / eu projekti

Europska komisija u suradnji s konzorcijem kojeg predvodi Sveučilište u Strasbourgu predstavlja novi MOOC tečaj (eng. Massive Open Online Course) o Europskoj teritorijalnoj suradnji, odnosno ciljevima Interreg programa.

S Interreg programima, posebice onima u kojima mogu sudjelovati Sveučilište u Rijeci i sastavnice, možete se pobliže upoznati putem naših mrežnih stranica, a mi Vas pozivamo da svoje znanje dodatno nadogradite sudjelovanjem na online tečaju, koji je otvoren od 7. ožujka do 24. travnja 2022. godine.

Pohađanjem tečaja, svi sudionici će biti upoznati s konceptom Europske teritorijalne suradnje kroz sljedeća četiri poglavlja:

1. Temeljni i općeniti okviri Europske teritorijalne suradnje (početak, razvoj i teorijski okvir teritorijalne suradnje);

2. Predstavljanje postojećih Europskih politika u okviru teritorijalne suradnje (analiza procedura donošenja odluka, implementacija i utjecaj);

3. Analiza utjecaja Interreg programa na implementaciju politika u 5 ključnih područja (zdravlje, prostorno planiranje, okoliš, kultura i mobilnost);

4. Predstavljanje osnova projektnog menadžmenta i informiranje sudionika o alatima za učinkovitiji razvoj i provedbu prekograničnih projekata.

Tečaj je namijenjen akademskoj zajednici (studentima i nastavnicima), osobama koje u praksi rade u području teritorijalne suradnje, pojedincima i organizacijama koji žele promovirati razvoj prekogranične suradnje i svim zainteresiranima koji žele saznati više o europskoj integraciji i teritorijalnoj suradnji.

Za sudjelovanje na MOOC tečaju prosječno je potrebno izdvojiti 3 sata po tjednu (ukupno 18 sati kroz 6 tjedana).

Sudjelovanje je besplatno, a predavanja se održavaju na engleskom jeziku. Svako poglavlje čine video materijali koji potiču sudionike na razmišljanje, studije slučaja i razmjenu informacija s drugim sudionicima.

Nakon završetka tečaja, svi sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju, i to:

  • Izjavu o sudjelovanju (za pohađanje do 50% tečaja);
  • Certifikat o postignuću (za završeno najmanje 90% tečaja);
  • Certifikat o uspjehu (za uspjeh na najmanje 60% testova).

Više informacija o tečaju, kao i poveznicu za registraciju, možete pronaći ovdje.

Skip to content