KATEGORIJE

Online YUFE Alumni Event

29.10.2021. / vijesti / yufe

YUFE – The Virtue of Engagement

Pitate se kako možete kokreirati europske vrijednosti u obrazovanju i znanosti? Zanima vas kako odgovoriti na suvremene izazove europskih vrijednosti – demokracije i slobode?

Pridružite nam se 11. studenog 2021. u 16 sati na prvom Online YUFE Alumni Eventu “YUFE – The Virtue of Engagement” i doznajte više o ulozi koju YUFE ima u transformaciji europskog obrazovnog prostora.

“Živimo u vremenima izazova za europske vrijednosti demokracije i slobode, u vremenima propitivanja europske ideje harmonije, mira i prosvjećenosti. Indeksi slobode i demokracije pokazuju jasne trendove prijetnje slobodama i demokraciji, živimo u izazovno doba za ljudska prava, svjedočimo trendovima podrivanja institucija koje štite slobode i demokraciju. Kriza izazvana pandemijom koronavirusa COVID-19 dodatno je naglasila ranjivost društva, nepovjerenje u političke elite, institucije pa čak i znanost. Suvremena kriza demokracije, korelirana je s novom krizom prosvjećenosti 21. stoljeća koja se očituje kroz narastajuću kulturu neznanja i alternativnih činjenica, kult amaterizma i radikalizme različitih vrsta. Zalažem se za pojačanu intelektualnu i političku odgovornost svih društvenih dionika. Pritom, velika je odgovornost i na sveučilištima, na istraživačima i studentima koji trebaju osvijestiti izazove, njihove uzroke, inicirati promjene i transformacije sustava visokog obrazovanja imajući u vidu perspektivu globalnosti, dugoročnosti i budućnosti. Europska sveučilišta poput YUFE imaju jedinstveni potencijal biti pokretačem i nositeljem transformacije europskog sustava obrazovanja i istraživanja.

Za sudjelovanje na predavanju prijavite se na POVEZNICI.

Ostvarimo YUFE viziju zajedno – kreirajmo Sveučilište budućnosti i inovativnu Europu!

Predavanje se održava na engleskom jeziku.

Vidimo se online!

Skip to content