KATEGORIJE

Otvoren natječaj za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom

10.11.2021. / vijesti / sveučilište i društvo

Sveučilište u Rijeci osnovalo je Fond za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom. Cilj fonda je poticanje uspostavljanja poslovne suradnje i bolje povezivanje znanstvene zajednice, studenata i partnerskih organizacija iz okruženja, poticanje poduzetništva znanstvene zajednice i studenata te poticanje zapošljavanja studenata Sveučilišta u Rijeci. Ukupan iznos raspoloživih sredstava Fonda je 600.000 kn.

Natječaj je otvoren trajno do iskorištenja sredstava, a idući rok za podnošenje prijava je 31. prosinca 2021.

Sredstava Fonda namijenjena su za provedbu modela financiranja putem beskamatnih zajmova. 

Kroz program se odobravaju beskamatni poduzetnički zajmovi u visini od 50.000 do 200.000 kn čija je glavna namjena financiranje operativnih troškova projekata poslovne suradnje te zapošljavanja sadašnjih i bivših studenata Sveučilišta. 

Prihvatljivi prijavitelji su poduzeća u vlasništvu sastavnica Sveučilišta/članova znanstvene zajednice i studenata s ugovorenom suradnjom s organizacijama iz okoline, partnerska poduzeća izvan sustava Sveučilišta s ugovorenom suradnjom sa sastavnicama Sveučilišta i preuzetom obavezom zapošljavanja studenata te sastavnice Sveučilišta s ugovorenom poslovnom suradnjom s privatnim sektorom, a radi omogućavanja početnog pokretanja poslovne suradnje i preuzetom obavezom zapošljavanja studenata.

Upiti za dodatne informacije i pitanja mogu se uputiti na fonduniri@uniri.hr. Dodatnu podršku, informacije i pomoć kod pripreme projekata i podnošenja prijava pružaju poslovni savjetnici Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. kontakt g. Neven Tamarut ntamarut@uniri.hr  ili telefon 051 265 961, e-adresa: step-ri@uniri.hr.

Potrebnu dokumentaciju preuzmite u nastavku.

Dokumenti

Skip to content