KATEGORIJE

Plan rodne ravnopravnosti predstavljen na webinaru Europske komisije

19.11.2021. / vijesti / SPEAR

Dana 17. studenoga 2021. godine Europska komisija organizirala je webinar posvećen Planu rodne ravnopravnosti (Gender Equality Plan – GEP) koji je bio namijenjen nacionalnim kontakt osobama za program Obzor Europa i usmjeren na okvir politika te pravila i propise za rodna pitanja u okviru programa Obzor Europa.

Predstavnica Sveučilišta u Rijeci, Daria Glavan Šćulac, održala je prezentaciju pod nazivom “Developing an Institutional Gender Equality Plan (GEP) at the University of Rijeka” u sklopu koje je predstavljen proces izrade, donošenja i implementacije Plana rodne ravnopravnosti Sveučilišta u Rijeci kao primjer iz prakse, te sudjelovala u raspravi o iskustvima i izazovima u procesu.

Prezentacije s održanog webinara dostupne su na poveznici.

Ravnopravnost spolova  jedna je od temeljnih vrijednosti Europske unije te Europska komisija ulaže velike napore u njezino promoviranje. U programu Obzor Europa ravnopravnost spolova ojačana je i obvezom institucija na usvajanje Plana za ravnopravnost spolova prije potpisivanja ugovora o bespovratnim sredstvima Programa. Cilj ove mjere je unaprijediti europski sustav za istraživanje i inovacije te stvoriti radno okruženje koje poštuje ravnopravnost muškaraca i žena.

Skip to content