KATEGORIJE

Potpora studentima, znanstvenicima i nastavnicima iz Ukrajine

22.04.2022. / vijesti / studenti

Uslijed ratnih zbivanja u Ukrajini te velikog broja onih koji su tijekom proteklog perioda stigli ili će stići u Republiku Hrvatsku, Sveučilište u Rijeci pruža mogućnost studentima i studenticama kao i znanstvenicima i znanstvenicama iz Ukrajine da pošalju svoje zamolbe za uključivanje u nastavni proces na sastavnicama našega Sveučilišta.

Studenti/ice, znanstvenici/ice i nastavnici/ice se pozivaju da na e-mail adresu international@uniri.hr  pošalju sve potrebne podatke (ime i prezime, institucija s koje dolaze, program, smjer i godina studija), kako bi im sveučilišne službe mogle pružiti podršku u daljnjem procesu studiranja na Sveučilištu i njegovim sastavnicama.

Riječka kroatistička škola organizira besplatan tečaj hrvatskoga jezika za sve zainteresirane osobe iz Ukrajine koje su pod privremenom zaštitom Republike Hrvatske. Radi se o učenju hrvatskoga jezika na početnoj razini (A1). Za tečaj se potrebno prijaviti na e-mail: sandra.jukic@ffri.uniri.hr. Broj polaznika je ograničen.

Dodatne informacije: Riječka kroatistička škola

Sveučilište u Rijeci je do sada primilo 9 studenata/studentica i 5 znanstvenika/znanstvenica te im pružilo potpunu podršku u nastavku studija i znanstveno istraživačke suradnje.

Skip to content