KATEGORIJE

Predstavljanje poziva ”Dokazivanje inovativnog koncepta“

02.09.2022. / vijesti / eu projekti

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci kao partner u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) poziva sve zainteresirane da se prijave na predstavljanje javnog poziva „Dokazivanje inovativnog koncepta“ koji će se održati 13. rujna u 11:00 sati u prostoru STEP RI.

Krajem kolovoza Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Dokazivanje inovativnog koncepta“, s ciljem povećanja spremnosti za razvoj novih proizvoda i procesa zbog poboljšanja istraživačko-razvojnih i inovacijskih kapaciteta poduzeća i znanstvenih organizacija. Poziv se financira iz instrumenta EU sljedeće generacije.

Namijenjen je znanstveno-istraživačkim organizacijama te mikro, malim i srednjim poduzećima. U slučaju da je prijavitelj projekta javna istraživačka organizacija, obavezan partner na projektu je tzv. Prepoznati centar. STEP RI je jedna od organizacija koja ima navedeni status.

Dodjela bespovratnih sredstava namijenjena je sufinanciranju predkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa kako bi se utvrdio potencijal za komercijalizaciju, usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije.

Pozivom će se isključivo financirati istraživačke aktivnosti na razini tehnološke spremnosti TRL 3 (demonstracija tehničke izvedivosti) i TRL 4 (izrada laboratorijskog prototipa).

Najniži iznos bespovratnih sredstava za pojedini projekt iznosi 200.000,00 kuna, a najviši 500.000,00 kuna.

Rok za prijavu je 30. studenoga 2022. godine.

Dodatne informacije o pozivu, uvjetima i načinu prijave dostupni su na platformi fondovieu, kroz kojega se projekti i prijavljuju.

Skip to content