KATEGORIJE

Predstavljanje poziva “Start-up/spin off poduzeća mladih istraživača”

17.03.2023. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u siječnju 2023. objavilo poziv “Start-up/spin off poduzeća mladih istraživača”, kojim se želi potaknuti mlade istraživače zaposlene na javnim istraživačkim organizacijama da pokrenu vlastito poduzeće i razviju poslovanje temeljeno na istraživačko-razvojnim aktivnostima i komercijalizaciji njihovih rezultata.

Termin ‘mladi istraživači‘ odnosi se na doktorske studente i istraživače do sedam godina nakon stjecanja doktorata, bez obzira na radna mjesta i izvore financiranja njihovih plaća. Pod start-up/spin-off poduzećem podrazumijeva se poduzeće osnovano najviše pet godina prije dana podnošenja projektnog prijedloga, a koje još nije raspodijelilo dobit. 

Osnovne informacije o uvjetima poziva možete pročitati ovdje

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira predstavljanje Poziva, na kojemu će se upoznati polaznike s ključnim informacijama o pozivu – tko su prihvatljivi prijavitelji, kako se prijaviti, kakva su pravila prijave, kakvu podršku osobe sa Sveučilišta u Rijeci mogu očekivati od STEP RI tima te sva ostala pitanja koje bi prisutne osobe mogle imati u vezi poziva.

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 23. ožujka 2023., od 11.30 do 12.30 sati, u prostorima STEP RI (Ulica Radmile Matejčić 10, Rijeka) na kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Poziv će predstaviti Neven Tamarut, direktor za razvoj poslovanja u STEP RI te Maja Skočanić Matovac, voditeljica Centra za instrumente kohezijske politike EU Sveučilišta u Rijeci.

Broj mjesta je ograničen, stoga su prijave obavezne, a prijaviti se možete na sljedećoj poveznici, najkasnije do 21. ožujka 2023. do 16 sati.

Skip to content