KATEGORIJE

Proglašeni pobjednički timovi natjecanja Realizator 2020.

23.12.2020. / vijesti / studenti

Sveučilišno natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva Realizator 2020. u najvećoj ediciji do sada okupilo je 109 studenata i studentica s osam obrazovnih institucija iz Zagreba i Rijeke formiranih u čak 47 timova. Ovogodišnje izdanje, uspješnom prilagodbom programa i koncepta, u potpunosti se održalo online.

Otvorenje natjecanja započelo je u listopadu 2020. predstavljanjem poslovnih slučajeva partnera Erste Banka d.d., INA d.d., Infobip d.o.o., JGL d.d. i Savjet mladih Primorsko-goranske županije.

Natjecatelji su imali na raspolaganju mjesec dana za rad na rješenjima poslovnih izazova, te program potpore Mentorska shema organiziran u suradnji sa StartUp Inkubatorom Grada Rijeke i STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci.

Proces predaje rješenja sastojao se od dvije razine – predaje video pitcha u trajanju od tri minute i pisanog rada. Ukupno je zaprimljen 31 video pitch među kojima je odabran 21 finalist. Stručni žiri ocjenjivao je sadržaj, strukturu i stil izlaganja, te kvalitetu analize problema i provedenog istraživanja; kreativnost, inovativnost i adekvatnost ideje za izloženi problem i primjenjivost rješenja. Stručni žiri činili su predstavnici poslovnih partnera, STEP RI-a i Zaklade Sveučilišta kao organizatora natjecanja.

Najbolji timovi nagrađeni su novčanim nagradama u iznosu od 3.000,00 kn za prvo, 2.000,00 kn za drugo te 1.000,00 kn za treće mjesto za svaki poslovni slučaj. Osim novčanih nagrada, pobjedničkim timovima STEP RI osigurao je službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja, te službenu pozivnicu za COOPAthon online.

Tablica pobjedničkih timova

Skip to content