KATEGORIJE

Prvo sveučilište u Republici Hrvatskoj s Međunarodnim znanstvenim savjetom

25.10.2023. / vijesti / o sveučilištu

Na konstituirajućoj sjednici 2. Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci, održanoj 20. listopada 2023. godine, prof. dr. sc. Igor Mezić, ugledni znanstvenik s University of California, Santa Barbara, izabran je za predsjednika. Sveučilište u Rijeci 2018. godine osnovalo je 1. Međunarodni znanstveni savjet Sveučilišta koji je svojim djelovanjem doprinio razvoju i vidljivosti Sveučilišta.

Imenovanje članova Međunarodnog znanstvenog savjeta provedeno je na prijedlog rektorice prof. dr.sc. Snježane Prijić-Samaržije, na sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci održanoj 23. svibnja 2023. godine. To savjetodavno tijelo osnovano je s ciljem praćenja i unapređenja znanstvene djelatnosti te razvoja strategije i politike Sveučilišta u području znanosti.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci izrazila je zahvalnost članovima Međunarodnog znanstvenog savjeta na njihovu odazivu i dragocjenom doprinosu u ostvarenju cilja Sveučilišta da postane sveučilište budućnosti. Istaknula je da se Sveučilište u Rijeci temelji na bogatoj kulturnoj baštini, tradiciji i hrabrosti svojih osnivača, a danas na tim načelima nastavlja put usmjeren prema jačanju znanstvenih kapaciteta i istraživanja, kreativnosti i inovacijama koje odlikuju moderno europsko sveučilište.

Nakon konstituiranja Međunarodni znanstveni savjet dogovorio je način rada i povezivanja sa znanstvenicima i istraživačima Sveučilišta u Rijeci putem pozvanih predavanja, konferencija i okruglih stolova. U raspravi koja je uslijedila nakon formalnog dijela članovi Savjeta izrazili su svoje preporuke za daljnji razvoj znanosti i istraživanja na Sveučilištu u Rijeci, s ciljem jačanja međunarodne suradnje, konkurentnosti i unaprjeđenja kvalitete istraživanja.

Skip to content