KATEGORIJE

Siguran povratak na Sveučilište, zamolba rektorice

13.07.2021. / vijesti / koronavirus

Poštovane kolegice i kolege, 
poštovani studenti i budući studenti Sveučilišta u Rijeci, 
poštovani djelatnici Sveučilišta u Rijeci,    

nakon teških semestara u kojima nam je pandemija uzrokovana koronavirusom COVID-19 uvelike promijenila sveučilišnu svakodnevicu, pažljivo planiramo naš rad u novoj akademskoj godini 2021./2022.  Sveučilište u Rijeci priprema se za različite epidemiološke scenarije kako bi osiguralo što kvalitetniju nastavu, istraživanja i poslovne procese. Međutim, vjerujem da se svi želimo vratiti u naše učionice, laboratorije, knjižnice, kabinete i urede kako bi naš rad bio učinkovitiji, kvalitetniji i, za sve nas, manje stresan. 

Izvjesno je da ćemo se i u narednoj akademskoj godini trebati pridržavati mjera zaštite od zaraze. Kako bismo svim studentima i nastavnicima osigurali odgovarajuću zaštitu od zaraze u uvjetima predavanja uživo, a svim djelatnicima uvjete koje ih u najmanjoj mjeri izlažu zdravstvenim rizicima u njihovim uredima, preporučujemo vam da se cijepite jer je to medicinski postupak koji, temeljem pouzdanih znanstvenih spoznaja, u najvećoj mjeri štiti naše zdravlje i zdravlje drugih. Mnoge naše kolege sa sveučilišta u Europi i svijeta s kojima smo se savjetovali na jednak način razmišljaju i preporučuju cijepljenje kao postupak koji će nam svima u najvećoj mogućoj mjeri osigurati pristup institucijama, kvalitetan život, rad, mobilnost i suradnju. Svjesni smo da je konačna odluka na svakoj osobi i njezinoj prosudbi, ali briga za zdravlje i zajednicu u iznimnim situacijama kakva je pandemijska nalaže i povećanu odgovornost svakog pojedinca.

S obzirom na to da je postupak cijepljenja pojednostavljen i osiguran svima, pozivam vas da se u interesu zaštite svojeg zdravlja, ali i u interesu ostalih studenata, predavača i djelatnika što prije cijepite kako bismo mogli započeti novu akademsku godinu u sigurnim uvjetima.  

Rektorica 
Prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija 

Skip to content