KATEGORIJE

Studentica generacije je Lucija Žužić s Tehničkog fakulteta

15.05.2023. / vijesti / 50UNIRI

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija proglasila je Luciju Žužić, studenticu Računarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci studenticom generacije. Lucija je odabrana kao ”najbolja od najboljih” među studentima koji su nagrađeni Nagradom rektorice za izvrsnost, a kroz svoj studij prolazi isključivo s peticama! Osim ovih nagrada, studenti su Nagradama rektorice nagrađeni i u kategorijama: stručni/znanstveni/umjetnički rad, volontiranje, aktivizam, studentski projekt i sport. U kategoriji izvrsnosti, ove su godine prvi puta nagrađena i dvojica doktorskih studenata.

Ove su nagrade dodijeljene u sklopu svečanosti, koja je otvorila centralni tjedan obilježavanja 50. obljetnice osnutka Sveučilišta u Rijeci. Osim studenata, nagrađeni su i najbolji nastavnici Nagradom za nastavnu izvrsnost; sa svake sastavnice po 1 ili 2 i to u nastavničkim i suradničkim zvanjima. Po prvi je puta Sveučilište u Rijeci dodijelilo i Priznanje za razvoj i promicanje rodne ravnopravnosti i to Pravnom fakultetu u Rijeci kao instituciji te prof. dr. sc. Sofiji Vrcelj s Filozofskog fakulteta, kao pojedincu.

Čestitam današnjim laureatima – nagrađenim nastavnicima i studentima. Slavimo 50. obljetnicu osnutka Sveučilišta, a još spadamo u mlada sveučilišta, a tako se i osjećamo: otvoreni i progresivni. Naš poziv sveučilišnih nastavnika plemenit je, ali i vrlo odgovoran, jer osim znanja koje trebao prenijeti studentima, moramo ih naučiti bolje razumjeti svijet, što i jest jedan od ciljeva znanosti, rekla je prigodno rektorica.

Prigodnim govorom obratila se i predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Lana Par te poslala poruku zajedništva: Sveučilište je more, a mi studenti smo kao kapljice u tom moru. Same ne možemo mnogo, ali udružene kapljice mogu napraviti veliki val. Znanjem se možemo boriti protiv svega!

Nagrađeni studenti

Nagrađeni nastavnici

Skip to content