KATEGORIJE

Sudjelujte u oblikovanju programa Obzor Europa

03.09.2019. / vijesti / eu projekti

Europska komisija uputila je poziv zainteresiranim dionicima sustava znanosti, istraživanja i razvoja za uključivanje u proces izrade Implementacijske strategije nadolazećeg Okvirnog programa za istraživanje i razvoj Obzor Europa (2021.-2027.) kako bi sva pravila, procesi, dokumenti i smjernice bili spremni za početak programa.

Sudjelovanje u ovom procesu moguće je putem ispunjavanja online obrasca dostupnog na sljedećoj poveznici, a rok za ispunjavanje upitnika je 15. rujna 2019. godine.

U upitniku se mogu izraziti stavovi i preporuke vezani uz različita područja važna za uspješnu provedbu programa Obzor Europa – od izrade radnih programa, postupaka predaje i evaluacije projektnih prijedloga do diseminacije i eksploatacije rezultata istraživanja projekata financiranih u sklopu Obzora Europa. Više detalja o upitniku možete pronaći ovdje.

Procijenjeno vrijeme za ispunjavanje upitnika je 30 minuta, no ono se može prekinuti u bilo kojem trenutku, a proces nastaviti naknadno od posljednjeg odgovorenog pitanja.

Prije ispunjavanja upitnika, uputno je upoznati se s dokumentom Orientations towards the Implementation Strategy of the research and Innovation framework programme Horizon Europe koji je vezan uz tekuće javno savjetovanje o programu Obzor Europa koje, podsjećamo, traje zaključno do 8. rujna 2019. godine i u koje se još uvijek možete uključiti!

Skip to content