KATEGORIJE

Sveučilište u Essexu ugostilo je YUFE tim za uključivost

11.12.2023. / vijesti / diversity

Početkom prosinca 2023. jedan od naših YUFE partnera – Sveučilište u Essexu – ugostilo je kolege iz cijele YUFE mreže koji zajedno rade na misiji uključivosti, pravičnosti i poštivanja različitosti.

Tijekom trodnevnog događaja vodile su se aktivne i značajne rasprave o mnogim temama, uključujući borbu protiv rasizma, praćenje kategorija različitosti i prekid trudnoće na radnom mjestu.

Karen Bush, strateška voditeljica YUFE-a za uključivost, pravičnost i poštivanje različitosti sa Sveučilišta u Essexu, rekla je da je događaj istaknuo ključnu temu za naš rad u nadolazećoj godini – hrabrost.

„Dok pokušavamo približiti deset institucija iz deset različitih europskih zemalja jedinstvenom pristupu uključivosti, pravičnosti i poštivanje različitosti, inspirirala me jedna tema koja se vrlo jasno pokazala tijekom ovih sastanaka – potreba da budemo hrabri“, objasnila je.

“Moramo imati hrabrosti voditi teške razgovore, imati hrabrosti intervenirati kada svjedočimo ili doživimo neprimjereno ponašanje i imati hrabrosti reći ‘Bio sam u krivu’”.

“Hrabrost smo identificirali kao ključni čimbenik u stvaranju inkluzivnijih okruženja za sve i to je nešto na čemu ćemo nastaviti raditi u 2024. godini.”

Karen Bush

Sveučilište u Rijeci predstavljala je Sandra Nuždić, koja je dodala: „Sudjelovati na YUFE skupu u Essexu bila je privilegija i zadovoljstvo. Uz rad na temama uključivosti, pravičnosti i poštivanja različitosti i razmišljanja o našoj spremnosti da primimo, podržimo i pružimo kvalitetno obrazovno iskustvo našim studentima, doista je inspirativno raditi s ovako podržavajućom skupinom kolegica i kolega.”

Zahvaljujemo Sveučilištu u Essexu na gostoprimstvu i nadahnuću za daljnji rad.

Fotografije: Steve Brading, UEssex

Skip to content