O SVEUČILIŠTU / YUFE / EUROPSKO SVEUČILIŠTE

YUFE / Europsko sveučilište

YUFE (Young Universities for the Future of Europe) mreža je 10 mladih, istraživački usmjerenih sveučilišta i 2 ne-akademska partnera koja za cilj imaju preoblikovati europski prostor visokog obrazovanja. Cilj YUFE mreže je uspostavljanje modela mladog, usmjerenog na studente, neelitnog, otvorenog i uključivog Europskog Sveučilišta. Jedinstven ekosustav koji će povezivati sveučilišta sa zajednicama, YUFE se temelji na suradnji visokoobrazovnih institucija i javnog i privatnog sektora te građana diljem Europe.

YUFE promiče aktivno europsko građanstvo unutar zajedničkog europskog prostora. Unutar YUFE-a, akademska zajednica, građani, gospodarstvenici i kreatori politika, zajednički surađuju na riješavanju europskih (i globalnih) izazova. Upravo iz tog razloga, YUFE prepoznaje važnost svakog pojedinog dionika društva i uključuje ih u svoje aktivnosti.

YUFE promiče vrijednosti jednakosti, uključivosti i različitosti i naglašava važnost razvijanja okruženja u kojoj svaki član/članica YUFE zajednice preuzima osobnu odgovornost za poštivanje YUFE vrijednosti. U skladu s time, YUFE je razvio Kodeks ponašanja (Code of conduct) koji upravo ističe sve vrijednosti YUFE zajednice.

U srpnju 2022. Europska komisija odobrila je YUFE-u priliku i sredstva za daljnji razvoj u istinsko europsko sveučilište. S nevjerojatnim rezultatom od 92/100, YUFE nastavlja biti među najboljim inicijativama europskih sveučilišta!

accordion-block_465f48a34e1da4ae5c645acb8c1fae45

YUFE partneri

O YUFE-u

DR. SC.

Rianne Letschert

predsjednica Sveučilišta u Maastrichtu, predsjednica YUFE alijanse

YUFE je u prvome redu mreža ljudi. Mi razumijemo i razvijamo YUFE kao živi laboratorij koji studentima, osoblju i našim zajednicama omogućava tzv. bottom-up planiranje za teme koje su im važne. Zajedno želimo stvoriti vodeći model europskog sveučilišta usmjerenog na studente, sveučilišta koje cijeni jednakost, otvorenost i uključivost.

Baudouin de Meulemeester

Sveučilište u Maastrichtu

Vidio sam YUFE kao priliku za stjecanje različitog akademskog iskustva. Bila je to savršena prilika za stvarnu interakciju s vršnjacima diljem Europe i za prihvaćanje načina života koji se temelji na međunarodnim odnosima. Vidio sam to i kao priliku za pohađanje kolegija koji nisu bili direktno povezani s područjem koje sam inicijalno studirao.

Kontakt

www.yufe.eu

Twitter: @AllianceYufe
Instagram: @yufe_alliance
Facebook: www.facebook.com/YUFEalliance
@: yufe@uniri.hr

Skip to content