O SVEUČILIŠTU / YUFE – MLADA SVEUČILIŠTA ZA BUDUĆNOST EUROPE

YUFE – Mlada Sveučilišta za Budućnost Europe

Mreža Mladih Sveučilišta za Budućnost Europe – Young Universities for the Future of Europe (YUFE) snažno je strateško partnerstvo mladih, istraživački intenzivnih sveučilišta iz niza europskih država. YUFE mreža, zajedno sa svojih šest pridruženih partnera, cilja na radikalno preoblikovanje europskog visokog obrazovanja kroz uspostavljanje modela mladog, usmjerenog na studente, neelitnog, otvorenog i uključivog Europskog Sveučilišta. Jedinstven ekosustav koji će povezivati sveučilišta sa zajednicama, YUFE će biti temeljen na suradnji između visokoobrazovnih institucija i javnog i privatnog sektora te građana diljem Europe.

YUFE HELP DESK možete preuzeti ovdje

Studiranje diljem Europe

YUFE Europsko Sveučilište omogućit će budućim studentima da konstruiraju vlastiti studijski program, birajući između programa koje nudi svako od osam YUFE sveučilišta.

Kako bi omogućili pristup svim sustavima i resursima ovih sveučilišta, mreža će također uvesti i YUFE studentsku iskaznicu, valjanu na svim sveučilištima koja su dio mreže. Službeni jezik YUFE studijskih programa biti će engleski, ali studenti koji budu proveli period studiranja na sveučilištu u drugoj državi biti će ohrabreni i podržani u učenju jezika države domaćina. Jednom kada uspješno završe svoj studij, studenti će primiti europsku diplomu koja će biti valjana bilo gdje u Europi. Diploma će prepoznati ne samo akademski uspjeh studenta, već i njihov trud uložen u mobilnost, učenje jezika, profesionalno usavršavanje, stručnu praksu i volontiranje u zajednici.

YUFE gradovi

Kako bi se zajamčio pristup što većem broju studenata, YUFE priprema virtualni europski kampus. Izvanredni studenti ili zainteresirani građani koji žele pratiti pojedini online ili fizički kolegij moći će također koristiti YUFE ponudu. Za redovite studente koji studiraju na partnerskim sveučilištima u Europi, YUFE će razviti smještajna rješenja koja će poticati kulturalni kontakt, međusobnu podršku i integraciju u lokalnu zajednicu. Primjerice, jedna od opcija koju YUFE razmatra jest opremanje posebnih domova gdje bi studenti mogli besplatno živjeti tijekom svog boravka i biti u bliskom dodiru s lokalnim stanovništvom. Studentima će biti pružena prilika da doprinesu zajednici u svome susjedstvu te da njeguju kulturu međusobne podrške u svim YUFE gradovima i zajednicama. YUFE studenti će tako biti neposredno uronjeni u lokalno i regionalno društvo te će na taj način biti katalizator za daljnju europsku integraciju.

accordion-block_5e860729749b3

YUFE partneri

Kontakt

www.yufe.eu

Twitter: @AllianceYufe
Instagram: @yufe_alliance
Facebook: www.facebook.com/YUFEalliance
@: yufe@uniri.hr

Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI