KATEGORIJE

Sveučilište u Rijeci partner u kreiranju europske platforme za društvenu angažiranost

05.06.2023. / vijesti / SHEFCE

Europska platforma za društvenu angažiranost u visokom obrazovanju alat je koji pruža podršku sveučilištima koja žele adresirati društvene potrebe u suradnji s vanjskim dionicima, a koji obuhvaćaju javno, poslovno i civilno društvo.

Platforma je nastala u sklopu  projekta Steering Higher Education for Community Engagement (SHEFCE) čiji je partner Sveučilište u Rijeci. Platforma omogućava istraživanje sveučilišta i njihove angažiranosti u zajednici putem službenih sveučilišnih profila, a također pruža mogućnost za implementaciju TEFCE Toolboxa svim visokoškolskim institucijama koje žele napraviti samoreflefksiju društvene angažiranosti. Na platformi se nalazi i niz izvještaja i preporuka koje mogu poslužiti kao primjeri za unaprjeđenje društvene angažiranosti u visokom obrazovanju kroz svih 7 dimenzija.

Ovo je samo još jedna u nizu aktivnosti kojima Sveučilište u Rijeci doprinosi povećanju angažmana u zajednici europskih sveučilišta te je vrijedan informativni resurs različitim dionicima.

Više o projektu SHEFCE pročitajte ovdje.

Skip to content