KATEGORIJE

UNIRI suorganizator 3. međunarodne konferencije o HUMANISTIČKIM ASPEKTIMA UMJETNE INTELIGENCIJE

16.10.2020. / vijesti / znanstvenici

Višegodišnja suradnja Instituta za humanistička istraživanja Sveučilišta Chung-Ang u Seulu s Katedrom za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta u Rijeci okrunjena je ovogodišnjom suorganizacijom 3. međunarodne konferencije o humanističkim aspektima umjetne inteligencije. 

Radi se o suradnji potvrđenoj sporazumom između Sveučilišta u Seulu i Dokumentacijsko-istraživačkog centra za europsku bioetiku „Fritz Jahr“ Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci, dvama zajedničkim znanstvenim projektima koje je financiralo korejsko Ministarstvo obrazovanja i Nacionalna zaklada za znanost, zajedničkim publikacijama, uzajamnim posjetama i četirima gostujućim predavanjima održanima 2019. u Seulu. Nedavno je potpisan i Sporazum o suizdavanju časopisa „Jahr – European Journal of Bioethics“.

Ova je konferencija trebala biti održana u Rijeci u lipnju ove godine, ali je zbog epidemiološke situacije odgođena za prosinac i premještena u Seul. Konferencija će se većim dijelom odvijati online, s uvodnim pozvanim predavanjem koji će Riječani održati na temu „AI and Empathy: living in perfect harmony? Sharing some hopes and doubts“. Više o konferenciji može se pronaći na poveznici OVDJE.

Skip to content