KATEGORIJE

UNIRI na RUR-ovoj svjetskoj ljestvici

30.04.2020. / vijesti / o sveučilištu

Sveučilište u Rijeci od 29. travnja 2020. nalazi se na svjetskoj ranking-ljestvici sveučilišta „Round University Ranking – RUR“ Clarivate Analyticsa, na kojoj se od ukupnog broja sveučilišta u svijetu nalazi njih 829. Kako je navedeno na stranici RUR World University Rankinga, pri ocjenjivanju se evaluiraju karakteristike vodećih svjetskih institucija visokog obrazovanja, i to kroz mjerenje 20 indikatora, koji su grupirani u 4 ključna područja sveučilišnih aktivnosti: nastava (podučavanje), istraživanje, internacionalna raznolikost te financijska održivost. 

Sveučilište u Rijeci ovime je postalo drugo po redu hrvatsko sveučilište koje je uvršteno na ovu ranking-ljestvicu, na kojoj se nalazi još i zagrebačko sveučilište. Navedenim se ispunjavaju strategijom zadani ciljevi o poboljšanju kvalitete i vidljivosti rada Sveučilišta u Rijeci. 

Osim uspjeha dosegnutog kroz samo uvrštenje na ljestvicu svjetskih sveučilišta i to na 705. mjesto, Sveučilište u Rijeci prema najnovijim podacima raste i na drugim ljestvicama – ima značajan porast bodova u sustavu URAP te porast na ljestvicama URAP Europe i SCIMAGO. Prema dostupnim podacima o ukupnom broju sveučilišta u svijetu, a koja se samo u SAD-u procjenjuju na 4300 i u Europi na više od 4000, navedeno aktualno uvrštenje u svjetskih top 800 sveučilišta zaista se može smatrati uspjehom. 

Skip to content