KATEGORIJE

Transformacija proizvoda i resursa u usluge

28.09.2021. / vijesti / yufe

Svakog mjeseca YUFE održava razgovore o poduzetništvu koji omogućuju sudionicima da uče iz iskustva i savjeta stručnjaka u određenom području Europskog okvira kompetencija za poduzetništvo (EntreComp) radi promicanja poduzetničkog mišljenja. YUFE Talk Shows podijeljeni su u dva dijela: prvi je dio otvoren za sve, a drugi je usmjeren na studente koji će tako moći komunicirati s govornicima i razmijeniti svoja iskustva.

Sljedeći talk show pod nazivom Servitization – transforming products (and resources) into services održat će se 7. listopada, a organizira ga upravo naše Sveučilište.

O servitizaciji – transformaciji proizvoda ili resursa u usluge – govorit će Boris Golob, direktor Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Servitizacija se odnosi na stvaranje novih usluga na temelju postojećih proizvoda koji se već nalaze u ponudi poduzeća, a kroz nju poduzeća unaprjeđuju svoju ponudu i umjesto samo proizvoda nude proizvode i usluge ili samo usluge stvorene na proizvodu.

Ciljana publika: otvoreno za sve
Datum i vrijeme (CET): 7. listopada 2021., 11:00 – 13:00
Jezik: engleski
Rok za prijave: 6. listopada 2021. (prijave putem poveznice)

Boris Golob već više od 20 godina radi kao poslovni konzultant i predavač, a surađuje sa start-up tvrtkama, poduzećima i znanstvenicima te drži predavanja i obuke za poduzetnike i znanstvenike u Hrvatskoj i inozemstvu. Njegova područja interesa uključuju metodologiju inovacija proizvoda i usluga te strategiju komercijalizacije, a vodeći je stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi.

Skip to content