KATEGORIJE

Tjedan korejskog filma 2023.

10.11.2023. / vijesti / sveučilište i društvo

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Republici Hrvatskoj i ove se godine u Zagrebu i Rijeci tradicionalno obilježava Tjedan korejskog filma.

Od 13. do 17. studenog recentna ostvarenja južnokorejske kinematografije prikazivat će se u riječkom Art-kinu, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane – stare i mlade – da se pridruže svečanom otvorenju ciklusa u ponedjeljak, 13. studenog u 19 sati. Svi posjetitelji imat će priliku pogledati napeti politički triler Bijeg iz Mogadišua Ryoa Seung-wana. Temeljen na stvarnim događajima, film je smješten u vrijeme svrgavanja Mohammeda Siada Barrea u Somaliji i nastojanja dviju Koreja, međusobno izrazito neprijateljski nastrojenih, da budu primljene u Ujedinjene narode na razmeđi 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća.

Ulaznice za Tjedan korejskog filma dostupne su na internetskoj stranici ulaznice.hr i na blagajni Art-kina po cijeni od 4 eura, a blagajna se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu.

FILMSKI PROGRAM U ART-KINU:
Bijeg iz Mogadišua (13. 11., 19 sati)
Kim Jiyoung, rođena 1982. (14. 11., 18 sati)
Život je lijep (15. 11., 17.30)
Little Forest (16. 11., 18 sati)
Domaćin (17. 11., 20 sati)

Sveučilište u Rijeci poziva sve djelatnike i djelatnice i studente i studentice da se pridruže obilježavanju Tjedna korejskog filma, a posebno pozivamo polaznike tečaja korejskog jezika pri KSI Rijeka da uz korejsku kinematografiju provjere svoje znanje i jezične vještine.

Skip to content