KATEGORIJE

Welcome Day za dolazne Erasmus studente

08.03.2023. / vijesti / međ. suradnja

Centar za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci  na Kampusu Sveučilišta, u zgradi Građevinskog fakulteta organizirao je 8. veljače 2023. informativni dan Erasmus Welcome Day za dolazne Erasmus studente koji su dvanaestu godinu u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na naše Sveučilište. Na Sveučilište u Rijeci u ljetnom semestru došlo je 156 studenata.

Akademija primijenjenih umjetnosti ugostit će sedam studenta; jednog studenta iz Latvije s  “RISEBA” University of Applied Sciences, jednog studenta iz Njemačke s Bauhaus-Universität Weimar, tri studenta iz Poljske s Jan Dlugosz University in Czestochowa, jednog studenta iz Irske s Technological University of the Shannon Midwest, te jednog studenta iz Turske s Ege University, Izmir.

Filozofski fakultet ugostit će dvanaest studenata; tri studenta iz Poljske s Adam Mickiewicz University Poznań i Jesuit University Ignatianum in Krakow, dva studenta iz Češke s Masaryk University i Palacký University Olomouc, dva studenta iz Italije s University of Milan i University of Padua, jedan student iz Portugala s University of Minho, Braga, jedan student iz Srbije s University of Novi Sad, jedan YUFE MINOR student iz Nizozemske s Maastricht University, te jedan YUFE MINOR student iz Španjolske s Universidad Carlos III de Madrid.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti trideset i dva studenta; deset studenata iz Francuske s Audencia Business School, Nantes, ESCE International Business School Paris, Neoma Business School, Reims,  Rennes School of Business, Universite Grenoble-Alpes i Universite Paris-Est Creteil Val-de Marne UPEC, četiri studenta iz Latvije s BA School of Business and Finance (Banku augstskola), Riga i University of Latvia, jedan student iz Rumunjske s Bucharest University of Economic Studies, šest studenata iz Poljske s Cracow University of Economics, University of Economics in Katowice i Warsaw University of Life Sciences, tri studenta iz Njemačke s Humboldt-Universität zu Berlin, Jade Hochschule i University of Stuttgart, jedan student iz Slovačke s Matej Bel University in Banská Bystrica, dva studenta iz Italije s Universita degli Studi “G. D’Annunzio” Chieti Pescara i University of Naples “Parthenope”, jedan student iz Srbije s University Business Academy in Novi Sad, jedan student iz Španjolske s University of the Basque Country, jedan student iz Češke s University of West Bohemia, jedan student iz Litve s Vilnius University, te jedan student iz Portugala s Universidade Europeia, Lisabon.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u ljetnom semestru 2022./2023. studirat će dvadeset i sedam studenata; pet studenata iz Rumunjske s  “Al.I.Cuza” University of Iasi, Romania, Bucharest University of Economic Studies, University of Oradea i Transilvania University of Brasov, jedan student iz Nizozemske s Breda University of Applied Sciences, dva studenta iz Češke s Charles University i Masaryk University, dva studenta iz Poljske s Cracow University of Economics i Nicolaus Copernicus University in Torun, dva studenta iz Njemačke s Heilbronn University, dva studenta iz Finske s LAB University of Applied Sciences i Tampere University, četiri studenta iz Latvije s Latvia University of Life Sciences and Technologies, jedan student iz Velike Britanije s Liverpool John Moore’s University, jedan student iz Bugarske sa Sofia University St. Kliment Ohridski, dva studenta iz Slovačke s University of Economics in Bratislava, jedan student iz Italije s University of Girona, jedan student iz Slovenije s University of Ljubljana, jedan student iz Grčke s University of West Attica , jedan student iz Sjeverne Makedonije s University St Kliment Ohridski – Bitola, te jedan student iz Litve s Vilniaus kolegija/University of Applied Sciences.

Na Medicinskom fakultetu studirat će dva studenta iz Češke s Charles University i Masaryk University.

Na Fakultetu dentalne medicine studirat će jedna studentica iz Sjeverne Makedonije sa SS Cyril and Methodius University in Skopje.

Na Fakultet zdravstvenih studija dolazi pet studenata; jedan student iz Poljske s Bronislaw Markiewicz State University of Technology and Economics in Jaroslaw, dva studenta iz Nizozemske sa Saxion University of Applied Sciences, te dva studenta iz Belgije s University of Antwerp.

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija ugostit će jedanaest studenata; tri studenta iz Njemačke s Berlin Humboldt-Universitat i Technische Universitaet Dresden, dva studenta iz Poljske s Kielce University of Technology, dva studenta iz Latvije s Latvia University of Life Sciences and Technologies, tri studenta iz Italije s Università degli Studi di Messina, te jednog studenta iz Grčke s University of Peloponnese, Tripoli.

Fakultet za matematiku ugostit će dva studenta iz Francuske s CY Cergy Paris Université.

Na Fakultet za fiziku dolazi jedan student iz Francuske sa Sorbonne University.

Na Učiteljskom fakultetu studijski boravak ostvarit će šest studenata; dva studenta iz Češke s University of Jan Evangelista Purkyně, Ústí nad Labem, tri studenta iz Srbije s University of Novi Sad, te jedan student iz Španjolske s University of Zaragoza.

Na Građevinskom fakultetu će studirati četiri studenta iz Francuske s ESAIP Engineer School, Angers Anjou.

Pomorski fakultet ugostit će petnaest studenata; jednog studenta iz Češke s College of Logistics, Přerov, jednog studenta iz Poljske s Gdynia Maritime University, pet studenata iz Njemačke s Jade Hochschule, pet studenata iz Slovačke s Technical University of Kosice, te tri studenta iz Grčke s University of Piraeus.

Na Pravnom fakultetu studirat će dvadeset i jedan student;  jedan student iz Mađarske s Eötvös Loránd University, dva studenta iz Poljske s Jagiellonian University in Krakow i University of Lodz, šest studenata iz Njemačke s Ludwig-Maximilians-Universität, University of Munster i University of Siegen, jedan student iz Češke s Masaryk University, dva studenta iz Norveške s UiT The Arctic University of Norway, sedam studenata iz Italije s University of Camerino, University of Padua, University of Torino i University of Trento, te dva studenta iz Grčke s University of Piraeus.

Tehnički fakultet ugostit će deset studenata; sedam studenata iz Francuske s ESAIP Engineer School, Angers Anjou i Universite du Littoral Cote d’Opale (EILCO), jednog studenta iz Poljske s Gdynia Maritime University, jednog studenta iz Bosne i Hercegovine s University of Mostar, te jednog studenta iz Finske s Lappeenranta University of Technology (LUT).

Najviše studenata dolazi iz Francuske (24), potom iz Poljske (21), Njemačke (20) i Italije (15).

Sveukupno će na Sveučilištu u Rijeci u 2022./2023. studirati 317 dolaznih Erasmus  studenata.

Studentima su se obratile prorektorica za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete, prof. dr. sc. Marta Žuvić i Maša Šašinka, rukovoditeljica Centra za međunarodnu mobilnost, te im zaželjele uspješnu i produktivnu mobilnost, a ujedno i zabavan boravak u Rijeci i Hrvatskoj.

Djelatnice Centra za međunarodnu mobilnost održale su prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznale studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Članovi sveučilišne udruge Erasmus Student Networka Rijeka studentima su prezentirali aktivnosti ESN-a Rijeka, a lektorica Sandra Jukić iz Riječke kroatističke škole studentima je predstavila mogućnost upisa na tečajeve hrvatskoga jezika.

Studenti su se nakon službenog dijela informativnog dana imali prilike uz domjenak družiti i upoznati svoje Erasmus kolege u atriju Građevinskog fakulteta.

Svim studentima želimo sretan početak studiranja na Sveučilištu u Rijeci!

Skip to content