KATEGORIJE

YUFE Programi za razvoj osoblja

23.05.2024. / vijesti / djelatnici

Uzbudljive vijesti za sve naše predane HR profesionalce, osobe s odgovornošću za razvoj osoblja, te savjetnike za učenje i razvoj!

Kao dio naše predanosti poticanju stalnog rasta i izvrsnosti unutar našeg radnog kolektiva, uvodimo Program za razvoj osoblja – program obuke za one koji su odgovorni za aktivnosti razvoja osoblja. Razvoj osoblja leži u srcu uspjeha naše organizacije, a ovaj modul osmišljen je da vas osnaži najnovijim metodologijama, alatima i strategijama neophodnim za poticanje profesionalnog rasta stručnog osoblja.

1. Što YUFE nudi djelatnicima?

YUFE Alijansa temelji se na zajedničkoj viziji deset mladih istraživačkih sveučilišta i dva neakademska partnera s ciljem doprinosa konkurentnijoj, inovativnijoj i ujedinjenijoj Europi koja se suočava s europskim i globalnim izazovima.

YUFE Alijansa nastoji podržati i razvijati sve zaposlenike u pogledu njihovog znanja, vještina i talenata. YUFE razvija razne programe namijenjene različitim grupama, a s ciljem:

  • Izgradnje i njegovanja profesionalnih i osobnih mreža unutar YUFE Alijanse i šire.
  • Poboljšanja prenosivih i praktičnih vještina.
  • Razmjene iskustava i dobrih praksi među YUFE partnerima.
  • Upoznavanja s radom u različitim nacionalnim kontekstima u smislu kulture, pravila i propisa.

2. Što je Program za razvoj osoblja?

U ovom specifičnom programu naučit ćete o metodama, alatima i strategijama razvoja osoblja. Razvoj osoblja može se definirati kao skup procesa i aktivnosti osmišljenih za povećanje profesionalnog znanja, vještina i stavova zaposlenika, s posebnim fokusom na stručno osoblje. Razmjenjivat ćete dobre prakse u području razvoja osoblja s YUFE partnerskim sveučilištima. Ovo je izvrsna prilika za povezivanje, učenje od drugih institucija i kolega, te profesionalni rast.

Program počinje u listopadu 2024. i traje do travnja 2025. Obuhvaća četiri online sesije i dvije obuke onsite na Sveučilištu u Maastrichtu i Sveučilištu u Rijeci (potrebno je putovanje). Umrežavanje nije samo preporučeno – ono se potiče. Stvorite veze koje će trajati dugo nakon završetka programa. Svako sveučilište ima dva dostupna mjesta.

3. Kome je program namijenjen?

Program je namijenjen HR osoblju koje je uključeno u organizaciju obuke, mentorstva i drugih aktivnosti za razvoj osoblja. Također pozivamo na prijavu voditelje/savjetnike uključene u razvoj osoblja na njihovom fakultetu/institutu, savjetnike za učenje i razvoj, ili stručne zaposlenike koji žele proširiti svoj opseg na razvoj osoblja.

4. Sadržaj programa

Program pogledajte na poveznici.

5. Kako se prijaviti?

Za svako YUFE sveučilište dostupna su dva mjesta. UNIRI će odabrati dva kandidata na temelju pristiglih prijava. Odabrani sudionici bit će obaviješteni o odluci do kraja lipnja 2024.

Prijava se sastoji od dva koraka:

1. Prijavite se za program putem YUFE Virtualnog Kampusa: //virtualcampus.yufe.eu/p/program/76561193665439452

  • Otvorite  korisnički račun na Virtualnom kampusu, ako već nemate jedan. Nakon što stvorite račun, možete se prijaviti. Ako naiđete na tehničke probleme, molimo kontaktirajte Charlotte Simmat (simmat@vw.uni-bremen.de).

2. Pošaljite kratko motivacijsko pismo na karijere@uniri.hr

Motivacijsko pismo treba uključivati:

  • Vaše ime, odjel/fakultet i poziciju
  • S obzirom na vaše radno mjesto, s kojim se vrstama aktivnosti i obaveza susrećete, a koji su povezane za razvoj osoblja?
  • S kojim izazovima se susrećete u kontekstu razvoja osoblja i kakvu korist očekujete od ovog programa?

Rok za prijave je 16. lipnja 2024.

Dodatne informacije: Za sve detaljne informacije i/ili upite obratite se lokalnoj YUFE kontakt osobi:

Troškovi

Za putne i troškove smještaja, molimo da provjerite sa svojim Erasmus koordinatorom na sveučilištu jeste li kvalificirani za financiranje Erasmus mobilnosti osoblja.

Skip to content