KATEGORIJE

YUFE akademija: Bringing Food into the City? From Farm to Fork.

03.05.2024. / vijesti / yufe

Pridružite nam se na događajima YUFE akademije u povodu Danu Europe!

15. svibnja u 11:30 sati izv. prof. dr. sc. Sarah Czerny održat će online predavanje Bringing Food into the City? From Farm to Fork.

Predavanje se temelji se na istraživačkom radu studenata u okviru kolegija YUFE Challenge, koji je dio YUFE minora pod nazivom Urbana ekologija. Predavačica i koordinatorica programa analizirat će složene izazove povezane s uvođenjem lokalne hrane u grad Rijeku, koristeći materijal koji su prikupili studenti kroz projektni i timski rad na kolegiju. Fokus će biti na istraživanju različitih interesa kako potrošača tako i proizvođača hrane te na načinima pregovaranja u urbanom okruženju. Raspravljat će se o bitnim pitanjima: što definira hranu kao “lokalnu”, gdje i kako se takvi proizvodi mogu plasirati, koje su glavne prepreke promociji i organizaciji prodaje lokalnih proizvoda te važnosti promoviranja lokalne hrane u urbanom okruženju. Naglasak će biti na širem spektru, obuhvaćajući ne samo urbanu zajednicu poput grada Rijeke, već i ruralne zajednice koje tu hranu proizvode.

Prijava je obavezna putem Virtualnog kampusa.

YUFE akademija niz je događanja koja organizira YUFE alijansa s ciljem uključivanja zajednice i promicanja vrijednosti alijanse. Građanska participacija, ljudska prava, energetsko siromaštvo, cirkularna ekonomija, umjetna inteligencija i interkulturalna komunikacija samo su neke od tema o kojima će građani i građanke imati priliku čuti tijekom svibanjske YUFE akademije.  

Cjelokupni program YUFE akademije od 7. do 27. 5. moguće je pronaći na poveznici.

Studenti i studentice riječkog sveučilišta koji su zainteresirani za sudjelovanje u događanjima YUFE akademije pozivaju se prijaviti u YUFE Student Journey program, a što im omogućava pristup akademskim kolegijima, radionicama, stručnoj praksi, jezičnim tečajevima i raznovrsnim aktivnostima na 10 europskih sveučilišta. Prijave za YUFE Student Journey moguće su do 24. svibnja 2024. putem online obrasca. Više – ovdje.

Za upite se možete obratiti na tihana.naglic@uniri.hr.

Skip to content