KATEGORIJE

Oblikuj vlastiti studij kroz YUFE/Young Universities for the Future of Europe

02.09.2022. / vijesti / yufe

Iskušavanje novih stvari ključni je dio procesa učenja. YUFE programi pružaju studentima avanturu u obrazovanju, mogućnost oblikovanja vlastitog kurikuluma i ispunjavanje studentskog putovanja nezaboravnim uspomenama i vrijednim znanjem. Mikail Yildiz studira Europsko pravo na Sveučilištu Maastricht i trenutno ubire prednosti pohađanja kolegija diljem Europe kao i benefit svoje razmjene na drugom sveučilištu. Ove prilike omogućile su mu razvoj vještina koje će mu pomoći u što boljoj pripremi za profesionalni život.

Student/ica si na jednom od partnerskih Sveučilišta i zainteresiran/a si za YUFE? Prijavi se za online YUFE Otvorene dane 12. rujna ili 11. listopada 2022

Kao jedan od prvih studenata u YUFE Studentskom putovanju, Mikail je već bio na razmjeni u Italiji, a i pohađao je kolegije na nekolicini Europskih sveučilišta, ali neće se tu zaustaviti: “Još uvijek pronalazim nove stvari koje mogu raditi kroz YUFE, što je prilično super”. Kako kaže Mikail, mogućnost odabira kolegija jedan je od najvećih benefita ovog programa: “Oblikovao sam vlastiti preddiplomski studij kombinirajući kolegije s različitih sveučilišta. Pohađanje multidisciplinarnih kolegija diljem Europe doista je bilo jedinstveno iskustvo”.

Dajte sve od sebe kako biste naučili više

Mikail smatra kako su YUFE programi jednako dragocjeni i za studente preddiplomskog i diplomskog studija: “Svako Sveučilište je drugačije organizirano, što znači da naučiš kako učiti”. Dodatno, njegovo trenutno iskustvo bit će mu dragocjeno i nakon što završi svoj studij: “Budući poslodavci cijene kada dajete sve od sebe kako biste naučili više. Učenje i pohađanje kolegija u multikulturalnom i međunarodnom okruženju važan su dio mojeg životopisa”. Kroz njegovo YUFE studentsko putovanje, Mikail je već odslušao nekoliko kolegija, a planira sudjelovati i u drugim YUFE aktivnostima: “Planiram sudjelovati u aktivnostima koje će potaknuti moj profesionalni razvoj i prijavljujem se za volontiranje u Oxfam što je dio YUFE Star Programa”. Fleksibilnost programa dopušta mu da zadrži ovakav raspored dok nastavlja sa svojim studijem u Maastrichtu.

Ciao, Roma!

Ne iznenađuje što Mikail želi dodati međunarodno iskustvo svojem studiranju. Odrastao je u Belgiji, njegov otac je iz Turske, a majka Talijanka: “Naučen sam provoditi vrijeme s ljudima različitih nacionalnosti I kultura, ali to nije uobičajeno za svakoga. Kasnije bi volio raditi u međunarodnom okruženju pa sve što prije isprobam dodatni je bonus. ”Kroz YUFE već je imao priliku naučiti i turski i talijanski jezik: “Odlazak u Rim na fizičku mobilnost pružilo mi je širu perspektivu Europskog prava. Tečajevi jezika koje sam pohađao omogućili su mi da razgovaram s lokalnim ljudima, u čemu sam veoma uživao.”

Sve ovo je započelo s newsletterom Sveučilišta u Maastrichtu u kojem je bilo ponuđeno YUFE Studentsko Putovanje kao prilika svim studentima, a koje je privuklo Mikailovu pažnju: “Nakon pretraživanja web stranice, odlučio sam da je to doista nešto što želim isprobati. Proces prijave bio je jasan i jednostavan”. Nakon prijave ugodno se iznenadio načinom na koji je sve organizirano: “Veoma je jednostavno prijaviti se za kolegije; YUFE potvrđuje da si se uspješno prijavio samo nekoliko sati nakon same prijave. Plus, ukoliko bilo što trebaš, veoma je lako stupiti u kontakt s YUFE ljudima.”

Pročitaj sve o YUFE Studentskom putovanju i načinu prijave. Iskoristi priliku!  

Skip to content