SVEUČILIŠTE I DRUŠTVO / PROJEKT DIOSI

Projekt DIOSI

Projekt DIOSI promovira cjeloviti koncept doktorskog obrazovanja, od razvoja novog zajedničkog doktorskog obrazovnog programa, preko pružanja obuke o otvorenoj znanosti i otvorenim inovacijama i poduzetništvu za doktorande i istraživače u ranoj karijeri, do mjerenja utjecaja takvog osposobljavanja stvaranjem okvira za praćenje utjecaja i ishoda učenja.

Projekt obuhvaća razvoj i provedbu treninga za doktorande u području otvorenih inovacija, poduzetništva i otvorene znanosti. Cilj je navedene treninge, osmišljene u suradnji s privatnim sektorom, u budućnosti integrirati u doktorske studije partnerskih sveučilišta. U tu svrhu, u sklopu projekta će se razviti model doktorskih studija u kojem se stečene prenosive vještine formalno vrednuju na jednak način kao i one znanstvene te će se za svako partnersko sveučilište razviti i tzv. implementation roadmap odnosno uputa kako ostvariti tranziciju iz postojećih modela doktorskih studija u DIOSI model. Svrha projekta jest povećati inovacijski potencijal i povećati konkurentnost mladih istraživača, bilo da oni karijeru nastavljaju unutar akademske zajednice ili izvan nje.

Sveučilište u Rijeci voditelj je radnog paketa WP5 koji se odnosi na stvaranje okvira za mjerenje učinka novog modela doktorskog studija na doktorande, institucije nositelje studija te širu zajednicu. 

Projekt je u potpunosti komplementaran s postojećim aktivnostima YUFE saveza te produbljuje suradnju partnera u području razvoja poslijediplomskih studija.

PARTNERI

1UNIVERSITEIT ANTWERPEN (koordinator)UANTWERPENBelgium
2UNIVERSITY OF CYPRUSUCYCyprus
3UNIVERSITAET BREMENUBREMENGermany
4SVEUČILIŠTE U RIJECIUNIRICroatia
5UNIWERSYTET MIKOLAJA KOPERNIKA W TORUNIUUMKPoland
6UNIVERSITA’ DEGLI STUDI DI ROMA TOR VERGATAUNITOVItaly
7UNIVERSITY OF ESSEXUESSEXUnited Kingdom
8UNIVERSIDAD CARLOS III DE MADRIDUC3MSpain
9UNIVERSITEIT MAASTRICHTUMNetherlands
10ITA-SUOMEN YLIOPISTOUEFFinland
11INNOEXC GMBHINNOEXC GMBHSwitzerland

Web // https://twitter.com/DiosiProject //

Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020., broj ugovora: 101006318.
Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI