KATEGORIJE

Otvoren Javni poziv za sufinanciranje projekata unutar Saveza Alpe-Jadran

26.04.2022. / vijesti / eu projekti

Savez Alpe-Jadran raspisao je godišnji javni Poziv za sufinanciranje:

  • Pripremnih troškova projekata koji će biti financirani iz EU programa, kao što su Erasmus+, Obzor Europa, Kreativna Europa, Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) i dr., a maksimalni iznos sredstava iznosi 5.000 eura po projektu;
  • Zajedničkih projekata koji su u općem interesu članica Saveza, a maksimalni iznos koji će biti sufinanciran iznosi 20% ukupnih projektnih troškova ili maksimalnih 4.000 eura po projektu;
  • Provedbe projekata koji su financirani iz EU programa, gdje najviši iznos sredstava koji može biti dodijeljen po projektu iznosi 5.000 eura. 

Svi pristigli projektni prijedlozi moraju podržavati minimalno jedan od sljedeća četiri strateška cilja Saveza:

  • Rast usmjeren na zajednicu (eng. Community focused growth),
  • Kohezivni regionalni razvoj (eng. Cohesive regional development),
  • Znanje, vještine i mogućnosti (eng. Knowledge, skills and abilities),
  • Održiva prilagodljivost (eng. Sustainable adaptability).

Projekti koje financira Savez Alpe-Jadran moraju uključivati najmanje tri redovita člana Saveza iz tri različite zemlje. Članice Saveza su hrvatske županije: Primorsko-goranska, Istarska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska, Zagrebačka, austrijske pokrajine: Koruška, Štajerska i Gradišće, mađarska županija Vas, te Republika Slovenija. Moguće je sudjelovanje zemalja koje nisu članice Saveza, ali ono nije obavezno.

Obzirom da je Primorsko-goranska županija članica Saveza, prihvatljivi prijavitelji mogu biti svi oblici pravnih osoba sa sjedištem unutar Primorsko-goranske županije te nema ograničenja broja prijava po instituciji.

Pripremni troškovi i sufinanciranje EU projekata u provedbi mogu se zatražiti za projekte na kojima je institucija u ulozi prijavitelja ili partnera.

Više informacija o objavljenom Pozivu, uključujući i natječajnu dokumentaciju i prijavne obrasce, možete pronaći na mrežnim stranicama Saveza.

Rok za prijavu projekata je 31. svibnja 2022. godine, a prijave se trebaju dostaviti kontakt točki u PGŽ, g. Dorianu Celceru na e-mail adresu dorian.celcer@pgz.hr, kojemu se ujedno možete javiti za sva dodatna pitanja vezano uz Poziv.

Skip to content