KATEGORIJE

Sveučilište u Rijeci očekuje 147 dolaznih Erasmus studenata na jesen

17.06.2020. / vijesti / međ. suradnja

Sveučilište u Rijeci je 10. lipnja 2020. zaključilo rok za dostavu prijava incoming Erasmus studenata za zimski semestar akademske godine 2020./2021. Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli normalno odvijanje mobilnosti, Sveučilište će u zimskom semestru ugostiti 147 studenata na 13 sastavnica.

Na Akademiju primijenjenih umjetnosti dolazi sedam studenata sa sljedećih institucija: Jan Evangelista Purkyně University in Ústí nad Labem iz Češke, Limerick Institute of Technology iz Irske te “RISEBA” University of Applied Sciences iz Latvije.

Na Filozofskom  fakultetu studijski boravak ostvarit će trideset studenata sa sljedećih institucija: Osnabrück University iz Njemačke, University of Bologna te University of Calabria iz Italije, University of Latvia iz Latvije, University of the Basque Country iz Španjolske, SWPS University of Social Sciences and Humanities, University of Opole, Adam Mickiewicz University in Poznan, University of Silesia in Katowice te University of Wroclaw iz Poljske, Instituto Superior Miguel Torga (ISMT) Coimbra te University of Minho iz Portugala, Comenius University in Bratislava te University of Presov iz Slovačke, Hacettepe University iz Turske, te s University of Graz iz Austrije.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti dvadeset i devet studenata sa sljedećih institucija: Oslo Metropolitan University iz Norveške, Jade University of Applied Sciences iz Njemačke, University of the Basque Country, University of Oviedo, TecnoCampus Mataró-Maresme, University of Valencia te University of Zaragoza iz Španjolske, Matej Bel University in Banská Bystrica te University of Economics in Bratislava iz Slovačke, Institut Superieur Gestion (ISG) Paris iz Francuske, University of Lodz, University of Wroclaw, Andrzej Frycz Modrzewski Krakow University te Warsaw University of Life Sciences iz Poljske, Hacettepe University iz Turske, The Bucharest University of Economic Studies te University of Craiova iz Rumunjske, University of Coimbra iz Portugala, University of Maribor iz Slovenije, te Charles University iz Češke. Ekonomski fakultet će u okviru KA107 projekta ugostiti i studenta s Georgian Institute of Public Affairs iz Gruzije.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu  u  2020./2021. studijski boravak ostvarit će trideset i tri studenta sa sljedećih institucija: IMC University of Applied Sciences Krems iz Austrije, Masaryk University iz Češke, TecnoCampus Mataró-Maresme, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, Universidad Rey Juan Carlos, Universitat de Girona te Universitat Rovira i Virgili iz Španjolske, Turiba University te Latvia University of Life Sciences and Technologies iz Latvije, Matej Bel University in Banská Bystrica te University of Economics in Bratislava  iz Slovačke, University of Applied Sciences in Vilnius iz Litve, ISAG – European Business School, Universidade Europeia, Universidade Portucalense te University of Aveiro iz Portugala, Breda University of Applied Sciences iz Nizozemske, University of Gdansk te University of Opole iz Poljske, University of Milan iz Italije, Jade Hochschule iz Njemačke, The Bucharest University of Economic Studies te University Al.I.Cuza of Iasi iz Rumunjske, Glasgow Caledonian University, University of Greenwich te Liverpool John Moores University iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Na Medicinski fakultet nominirani su studenti sa sljedećih institucija: Universidad Rey Juan Carlos iz Španjolske, Medical University – Plovdiv iz Bugarske, Ankara University iz Turske te University of Maribor iz Slovenije. U skladu s odlukom Medicinskog fakulteta, studenti su obaviješteni da zbog epidemiološke situacije neće moći ostvariti mobilnost u zimskom semestru 2020./21., već im je ponuđena mobilnost u ljetnom semestru.

Na Fakultetu za zdravstvene studije studijski boravak ostvarit će tri studenta sa sljedećih institucija: Instituto Politécnico de Castelo Branco iz Portugala, te s University of Ostrava iz Češke.

Na Odjel za biotehnologiju dolazi jedan student s Universitat Autònoma de Barcelona iz Španjolske.

Na Odjel za informatiku dolaze dva studenta s Universidad de La Laguna Tenerife iz Španjolske te s TU Dresden iz Njemačke.

Na Građevinskom fakultetu studijski boravak ostvarit će osam studenata sa sljedećih institucija: University of Ljubljana iz Slovenije, Brno University of Technology iz Češke te s Conservatoire National des Arts et Metiers Paris iz Francuske.           

Na Učiteljski fakultet dolazi jedan student iz Srbije s University of Novi Sad.

Na Pomorskom fakultetu studijski boravak ostvarit će osam studenata sa sljedećih institucija: University of the Basque Country iz Španjolske, University of Piraeus iz Grčke te s Gdynia Maritime University iz Poljske.

Na Pravnom fakultetu studijski boravak ostvarit će sedam studenata sa sljedećih institucija: University of Białystok iz Poljske, Charles University iz Češke, Université Catholique de Lille iz Francuske te s Eötvös Loránd University iz Mađarske.

Na Tehničkom  fakultetu studijski boravak ostvarit će jedanaest studenata sa sljedećih institucija: FH Kufstein University of Applied Science iz Austrije, University of Bologna iz Italije, Silesian University of Technology te Wrocław University of Science and Technology iz Poljske te s Polytechnic Institute of Bragança iz Portugala.    

Najviše studenata dolazi iz Poljske, potom iz Španjolske  te iz  Portugala, Italije i Francuske. Za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. trenutno su nominirana 42 incoming studenta. Rok za ljetni semestar je 10.11.2020. tako da se očekuje još velik broj prijava.

Skip to content