KATEGORIJE

UNIRI se gibao po moru!

01.07.2024. / vijesti / sport

U subotu, 29. lipnja 2024 održano morsko izdanje projekta ”UNIRI se giba!” Organizirane su radionice SUP-a, kajaka te rekreativni vaterpolo turnir 3v3. Pet ekipa borilo se za pobjednika Žurkova: Polivalentni, Nebirani, Neplivači, Kapetan i kuke i Pola tone. Kostrena je bila domaćin ove sportske manifestacije, a posebne zahvale upućujemo u Vaterpolo klubu ”Jadran” Kostrena i Beach-baru Metropolis za pomoć u organizaciji.

Zlato je pripalo Kapetanu i kukama, srebro Neplivačima, a za broncu su se odigravali peterci, jer su čak tri ekipe imale isti broj pobjeda. Najuspješniji u petercima bili su Nebirani te osvojili broncu. Nagrade za najuspješnije osigurao je Decathlon. U kajaku i SUP-u uživalo je četrdesetak sudionica i sudionika, koji su se upoznali s osnovama ovog sporta te uz vodiče usvojili neke nove vještine.

Centar za sport Sveučilišta u Rijeci, kojem je cilj promicanje i unaprjeđenje sporta prije 3 godine pokrenuo je projekt ”UNIRI se giba”, koji je otvoren kako za studente tako i za građanstvo te je besplatan za sve sudionike. Cilj projekta je spojiti akademsku zajednicu s građanima kroz rekreaciju. Tijekom prve 3 godine održan je projekt ”UNIRI se giba u Kastvu”, koji je obuhvaćao edukativni dio s raznolikim temama te sportski dio koji obuhvaća orijentacijsku utrku u Kastavskoj šumi, dužine oko 10 kilometara. Nakon ovog jesensko/proljetnog projekta pokrenut je i ljetni program.

Skip to content