STUDIRANJE / STUDENTI / OPĆE INFORMACIJE ZA STUDENTE

Opće informacije za studente

Javni prijevoz

Povoljan željeznički prijevoz redovitih studenata od 1. 10. 2022. godine

Redoviti studenti kupnjom mjesečne karte po povoljnoj cijeni od 75 kn (9,95 €)  mogu neograničeno koristiti željeznički prijevoz unutar Republike Hrvatske od 1. listopada 2022. godine do 30. rujna 2023. Pilot projekt povoljnijeg prijevoza redovitih studenata provodi se u Europskoj godini mladih, a na temelju Zaključka Vlade RH od 19. rujna 2022.

Informacije o postupku ostvarivanja prava na povoljniji željeznički prijevoz studenata dostupan je na sljedećoj poveznici, a dodatne informacije mogu se zatražiti upitom na e-mail adresu: studenti@hzpp.hr.

Gradski prijevoz

Uslugu gradskog prijevoza na području grada Rijeke unutar 4 zone pruža KD AUTOTROLEJ Rijeka. Ova tvrtka u svojoj ponudi ima pojedinačne, tjedne, mjesečne i godišnje putne karte, a za studente – studentsku iskaznicu (St) i kupon oznake St za 1, 2, 3. ili 4. zonu.
Za izdavanje prijevozne iskaznice student se mora obratiti u „Autotrolej“ i donijeti “Potvrdu” ovjerenu od strane ovlaštene osobe (evidencije studija matičnog fakulteta ili odjela). Uz tiskanicu je potrebna fotografija dimenzije 3×3,5 cm, ne starija od šest mjeseci te ovjereni indeks s upisanim i ovjerenim semestrom tekuće akademske godine.
Prodaja vrijednosnih kupona za studente počinje 21. u tekućem mjesecu i traje do 10. u slijedećem mjesecu.
Radno vrijeme prodajnih mjesta je od ponedjeljka do petka:
  • Trg bana Josipa Jelačića i Delta, od 06:45 do 19:30,
  • Opatija prvih pet dana u mjesecu od 07:30 do 16:00, ostatak mjeseca od 09:00 do 15:30.
Subotom se karte mogu nabaviti na Trgu bana Josipa Jelačića i Delti od 07:00 do 15:30 sati te u Opatiji od 08:00 do 13:00 sati.

Međugradski prijevoz

Dodatne pogodnosti studentima koji se koriste uslugom međugradskog prijevoza nude u različitim oblicima skoro svi prijevoznici koji dotiču Rijeku.

ARRIVA (prijevoznici Autotrans, Panturist i APP) omogućava popuste za učenike, studente i mlađe od 26 godina. Popusti se odnose na odabrane linije. Više o popustima i načinu korištenja možete pronaći na stranici Popusti za mlade i Vrste autobusnih karata i popusta.

CROATIA BUS
omogućava 10 % popusta studentima na svim tuzemnim linijama, ali i na linijama za Njemačku i Švicarsku uz predočenje studentske iskaznice ili indeksa. Kupnjom mjesečne karte ostvaruje se popust od 30 % za sve relacije po izboru putnika, jedini uvjet je da se u toku mjeseca ostvari minimalno 22 vožnje.

ČAZMATRANS
daje studentima 10 % popusta u međunarodnom prometu.
Skip to content