STUDIRANJE / STUDENTI / OPĆE INFORMACIJE ZA STUDENTE

Opće informacije za studente

Javni prijevoz

Gradski prijevoz
Uslugu gradskog prijevoza na području grada Rijeke unutar 4 zone pruža KD AUTOTROLEJ Rijeka. Ova tvrtka u svojoj ponudi ima pojedinačne, tjedne, mjesečne i godišnje putne karte, a za studente – studentsku iskaznicu (St) i kupon oznake St za 1, 2, 3. ili 4. zonu.
Za izdavanje prijevozne iskaznice student se mora obratiti u „Autotrolej“ i donijeti “Potvrdu” ovjerenu od strane ovlaštene osobe (evidencije studija matičnog fakulteta ili odjela). Uz tiskanicu je potrebna fotografija dimenzije 3×3,5 cm, ne starija od šest mjeseci te ovjereni indeks s upisanim i ovjerenim semestrom tekuće akademske godine.
Prodaja vrijednosnih kupona za studente počinje 21. u tekućem mjesecu i traje do 10. u slijedećem mjesecu.
Radno vrijeme prodajnih mjesta je od ponedjeljka do petka:
  • Trg bana Josipa Jelačića i Delta, od 06:45 do 19:30,
  • Opatija prvih pet dana u mjesecu od 07:30 do 16:00, ostatak mjeseca od 09:00 do 15:30.
Subotom se karte mogu nabaviti na Trgu bana Josipa Jelačića i Delti od 07:00 do 15:30 sati te u Opatiji od 08:00 do 13:00 sati.
Međugradski prijevoz
Dodatne pogodnosti studentima koji se koriste uslugom međugradskog prijevoza nude u različitim oblicima skoro svi prijevoznici koji dotiču Rijeku.
ARRIVA (prijevoznici Autotrans, Panturist i APP) omogućava popuste za učenike, studente i mlađe od 26 godina. Popusti se odnose na odabrane linije. Više o popustima i načinu korištenja možete pronaći na stranici Popusti za mlade i Vrste autobusnih karata i popusta.
CROATIA BUS omogućava 10 % popusta studentima na svim tuzemnim linijama, ali i na linijama za Njemačku i Švicarsku uz predočenje studentske iskaznice ili indeksa. Kupnjom mjesečne karte ostvaruje se popust od 30 % za sve relacije po izboru putnika, jedini uvjet je da se u toku mjeseca ostvari minimalno 22 vožnje.
ČAZMATRANS daje studentima 10 % popusta u međunarodnom prometu.
Skip to content
Virtualna sova UNIRI