PREGLEDAJ
27/03/2024.
_predstavljanje projekta
Predstavljanje rezultata projekta ‘Dezinformacijski narativi i kako ih hranimo? Lekcije iz Ukrajine i superizborna 2024. godina’
Rektorat
Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predstavljanje rezultata projekta, 27. ožujka u 11 sati na Rektoratu, čiji je cilj bio istražiti dezinformacijske i manipulativne narative vezane uz rat u Ukrajini te utvrditi na koji način mediji sudjeluju u širenju takvih narativa. Na predstavljanju će biti govora i o utjecaju tih narativa na javnost i mogućem utjecaju utvrđenih manipulativnih praksi na izbore koji će biti održani 2024. godine.
Prof. dr. sc. Marijana Grbeša Zanzerović s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu predstavit će rezultate istraživanja o dezinformacijskim izvorima, propagandnim tehnikama i alatima te ulozi medija u širenju manipulativnih narativa vezanih za rat u Ukrajini.
Laura Majer s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i laboratorija Take Lab predstavit će alate kojima se automatskom analizom teksta nastoje ‘hvatati’ manipulativni narativi i dezinformacije.
Vidimo se!

Kopiraj link

Link kopiran
Skip to content