O SVEUČILIŠTU / YUFE / EUROPSKO SVEUČILIŠTE / ZA STUDENTE

Za studente

Želiš dio studijskog programa pohađati u na primjer Istočnoj Finskoj ili Madridu? Želiš u svoj kurikulum uključiti aktivnosti poput učenja francuskog jezika ili volontiranja na Cipru? U tom slučaju želiš saznati sve o YUFE-u, Europskom Sveučilištu koje ti sve to omogućava.

YUFE studentima nudi mogućnost da sami kreiraju vlastiti studijski program, birajući kolegije i aktivnosti koje nudi devet drugih YUFE sveučilišta.

Što YUFE nudi studentima?

(klikni na fotografiju i preuzmi PPT)

YUFE Student Journey

YUFE Student Journey (Studentsko putovanje) program je koji mogu upisati svi studenti i studentice Sveučilišta u Rijeci – jedini uvjet je vladanje engleskm jezikom na minimalno B2 razini.

Upisom u YUFE Student Journey program stječete mogućnost upisivanja različitih YUFE kolegija i aktivnosti:

 • sveučilišnih kolegija
 • jezičnih tečajeva i aktivnosti
 • volonterskih programa
 • aktivnosti u poduzetništvu i inovacijama
 • razmjene studenata putem Erasmus+ programa mobilnosti
 • pojedinačnih predavanja

Što kada završim program?

Kako biste ostvarili pravo na završni certifikat najviše razine (YUFE Student Journey certificate) , morate ostvariti sljedeće uvjete:

 • Položiti akademske kolegije u vrijednosti od minimalno 12 ECTS bodova (kroz fizičku ili virtualnu mobilnost)
 • Dovršiti YUFE uvodni program (YUFE Induction Courses)
 • Ostvariti minimalno 2 YUFE zvjezdice* (uključujući zvjezdicu za mobilnost)
 • Sudjelovati u YUFE Akademiji (najmanje 3 predavanja)

* YUFE zvjezdice su inovativan način priznavanja izvannastavnih aktivnosti i kompetencija studenata. Trenutno YUFE prepoznaje ove aktivnosti kroz dodjeljivanje četiri vrste YUFE zvjezdica: za mobilnost; za jezične kompetencije; za angažiranost u zajednici; za profesionalno usavršavanje.

Priznavanje ECTS bodova/certifikata.

U slučaju da vam je važno da vaše sudjelovanje u YUFE programu bude priznato ECTS bodovima u sklopu vašeg studijskog programa, savjetujemo da mogućnost za ovakvo priznavanje unaprijed (prije odabira kolegija/aktivnosti) provjerite s koordinatorom/voditeljem studijskog programa ili ekvivalentnom funkcijom na vašem studijskom programu.

UPIS U PROGRAM 2023./2024.

Prijave za YUFE Student Journey program otvorene su od 2. travnja do 24. svibnja 2024. Prijaviti se možete putem YUFE virtualnog kampusa, koristeći sljedeću poveznicu.

Za sva pitanja u vezi prijave, slobodno nas kontaktirajte na admission.yufe@uniri.hr , a detaljnije informacije o YUFE programu i prijavi možete saznati i na online YUFE Open Days-ima: 

21 February 2024 11:00-13:00cet

21 March 2024 11:00-13:00cet

16 April 2024 11:00-13:00cet

13 May 2024 11:00-13:00cet

YUFE Minor

YUFE Minors je mikrokvalifikacija od 30 ECTS-a, koja predstavlja kombinaciju akademskog sadržaja i projekta koji se temelji na izazovima a isporučuje ih više YUFE sveučilišta u istom semestru.

Prilikom donošenja odluke o tome za koji YUFE Minor se prijaviti, možete provjeriti pojedinosti YUFE Minora koji su trenutno u ponudi, a koji su dostupni u YUFE Virtualnom Campusu.

Imajte na umu da je fizička mobilnost na YUFE sveučilište koje ugošćuje Minor sastavni dio programa, zbog čega ćete kasnije biti zamoljeni da se prijavite na poseban poziv kako biste osigurali financiranje svoje studijske mobilnosti u inozemstvu. Poziv za YUFE mobilnost će biti objavljen 2. travnja 2024. na web stranici Sveučilišta u Rijeci.

Iskažite svoj interes ukoliko se želite pridružiti jednom od ovih Minora u prvom semestru akademske godine 2024./2025., putem prijavnice , a najkasnije do 15. travnja 2024.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja slobodno se javite na email adresu: admission.yufe@uniri.hr

Druge YUFE prilike i aktivnosti

YUFE nudi i brojne druge aktivnosti u koje se mogu uključiti sve studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci. Uključivanjem u takve aktivnosti, studenti upoznaju i surađuju s kolegama i kolegicama s drugiih YUFE sveučilišta i dobivaju mogućnost razvijanja različitih vještina, a s obzirom na vlastite preferencije.

Challenge Teams

Studenti biraju jedan od pet izazova iz stvarnog života koje rješavaju tijekom  zimskog semestra u internacionalnim timovima, pod vodstvom akademskih mentora iz mreže YUFE sveučilišta.

Cilj YUFE Challenge timova je ponuditi nova i inovativna rješenja na društvenoj, znanstvenoj i tehnološkoj razini.

Sudjelovanje u YUFE izazovima omogućit će studentima prijavu za YUFE Star program i dobivanje YUFE Professional Star. S takvim sustavom akreditacije studentima će navedene aktivnosti biti priznate i navedene u diplomi.

Challenge Teams 2024 (prijave do 20. veljače)

YUFETHON

Online natjecanje koje okuplja  timove s ciljem rješavanja određenih problema, a kako bi se promicala i poticala inovativnost, razvoj talenata i ideja koje imaju dodanu društvenu vrijednost. Svake godine sudionici YUFETHON natjecanja imaju priliku osvojiti propusnicu za program inkubacije koji se održava u jednom od deset YUFE gradova.

YUFETHON 2024. (prijave do 7. ožujka)

Ove godine, pobjednici YUFETHON natjecanja osvajaju zlatnu ulaznicu za YUFE Idea Labs i putovanje u Madrid u trajanju od jednog tjedna!

YUFE Talk Show

YUFE Talk Show dio je YUFE poduzetničkog programa koji pruža sudionicima mogućnost učenje iz iskustva i savjeta stručnjaka u određenom području. Ovo je samo jedna od aktivnosti kojima se želi potaknuti razvijanje poduzetničkih i inovativnih vještina.

YUFE Talk Show dostupan je svim zainteresiranim osobama i najčešće se održava online. 

Talk Show: Basics of finance for startups, 7/5/2024., 15:00 – 17:00 (CET)

Talk Show: Curiosity Unleashed – the Path to a Better Me, 29/11/2023., 13:00 – 15:00 (CET)

Language Caffe

Želiš  li unaprijediti svoje razgovorne vještine stranih jezika, zabaviti se i sklopiti nova prijateljstva? Zgrabi šalicu kave, uključi računalo i pridruži se YUFE Online Language Caféu!

Iskoristi ovu jedinstvenu priliku i jednom tjedno, u opuštenoj i neformalnoj atmosferi razgovaraj s izvornim govornicima na jeziku po tvom izboru!

Tko se može priključiti?

 • osobe uključene u YUFE Student Journey
 • osobe zainteresirane za uvježbavanje govornih vještina na jednom od jezika YUFE sveučilišta
 • osobe s osnovnim predznanjem izabranog stranog jezika; moguće je upisati niži srednji, viši srednji ili napredni (samo engleski) Café
 • osobe koje mogu sudjelovati na osam susreta u trajanju od 90 minuta tijekom prvog semestra

U akademskoj godini 2023./2024. YUFE organizira Online Language Café na poljskom, nizozemskom, finskom, francuskom i engleskom.

Language Café 2023./2024.

Skip to content