Financiranje studentskih projekata
Svečanim potpisivanjem ugovora o pravima i obvezama korištenja financijskih sredstava 12. je travnja u  Auli magni Rektorata Sveučilišta osigurano financiranje studentskih projekata tijekom 2018.godine. Uz rektoricu prof. dr. sc. Snježanu Prijić-Samaržija i predsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić ugovore su supotpisivali voditelji projekata (udruga, grupa studenata, studentskog zbora sastavnica, pojedinaca). 

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci (SZSUR) financirat će u 2018. godini čak 82 projekta studenata i studentskih udruga, a za koje namjene je izdvojeno gotovo pola milijuna kuna. 
 
Svemu ovome prethodio je Natječaj za financiranje studentskih programa u 2018. godini kojeg je raspisao SZSURi, a okončan je 12. veljače.

Namjera mu je bila potaknuti studente i studentske organizacije na provođenje što većeg broja aktivnosti, doprinijeti podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta u Rijeci te osvijestiti akademsku zajednicu o potrebi volonterskog djelovanja u široj zajednici.

Rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija pozdravila je sve prisutne studente voditelje projekata te pohvalila njihov predani rad, istaknuvši kako je ovdje riječ o velikom trudu kojeg studenti ulažu prvo u pisanje projekata, a onda i u njihovu realizaciju. Sveučilište je tu zbog studenata i važno je razumjeti i podržavati kulturu studentskih projekata, studentske kreativnosti, studentske izvrsnosti i studentskog aktivizma. 
 
Prema riječima predsjednice SZSURi Pegi Pavletić, cilj ovakvih akcija usmjeren je ka boljoj i većoj informiranosti studentske populacije o mogućnostima pribavljanja sredstava za postizanje planiranih aktivnosti uz edukaciju o osnovama prijavljivanja projektnih ideja, provođenju projekata i projektnog upravljanja.
 
Svečanost u Rektoratu bila je prigoda i za predstavljanje pojedinih projekata.

POPIS PROJEKATA