Znanstveni dan posvećen održivom razvoju
Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, u suradnji s Agencijom Campus France i veleposlanstvima Portugala, Španjolske, Italije, Slovenije, Albanije, Grčke i Turske, organizira Znanstveni dan posvećen održivom razvoju, a namijenjen je predstavnicima zemalja mediteranskog područja. Znanstveni dan će se održati 26. lipnja 2018. u Motpellieru.

Cilj ovog susreta je bolje upoznavanje i povezivanje partnera i visokoškolskih i znanstvenih institucija iz Francuske i mediteranskih zemalja, koji se bave istraživanjima održivog razvoja. Susret je ujedno i prilika za umrežavanje, definiranje novih potencijalnih oblika suradnje i znanstvenih projekata kao i definiranje izvora financiranja za njihovu realizaciju. Posebno se žele povezati ili učvrstiti veze između zemalja s obje strane Mediteranskog mora. 

U okviru teme održivog razvoja poseban naglasak staviti će se na: 
  • upravljanje vodama, 
  • klimatske izazove, 
  • bioraznolikost, 
  • ekologiju i meteorologiju, 
  • agrobiologiju i agroekologiju, 
  • bioenergiju, 
  • ekotehnologiju.
Prvi dio dana bit će posvećen izlaganjima o različitim mogućnostima suradnje između Francuske i ostalih zemalja (sveučilišne, znanstvene, ekonomske…). Govoriti će se također i o financiranju iz europskih fondova kao i o nacionalnim inicijativama kojima se potiče istraživanje i mobilnost iz područja održivog razvoja.
 
Drugi dio dana biti će posvećen bilateralnim sastancima s francuskim institutima i sudionicima, koje će biti potrebno prethodno dogovoriti. Popis francuskih institucija koje će sudjelovati na ovom događanju kao i precizan program bit će poznati sredinom svibnja. Službeni poziv možete pogledati ovdje. Sudjelovanje na znanstvenom danu je besplatno, a prijave za sudjelovanje potrebno je poslati elektroničkim putem na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
  
Prijava mora sadržavati životopis znanstvenika te motivacijsko pismo za sudjelovanje sa sažetim opisom dosadašnjeg djelovanja u području održivog razvoja.

 
 
 

Novosti

Obzor 2020. komunikacijska kampanja za pravna i financijska pitanja

Preuzmite prezentacije s održanog info dana. 

Saznaj više

Mobilna aplikacija EUfondovi

Preuzmite mobilnu aplikaciju s informacijama o EU fondovima i aktualnim natječajima.

Saznaj više


ESIF OPKK: Indikativni godišnji plan objave natječaja

Pogledajte natječaje u najavi iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. 

Saznaj višeArhiva

Događanja

Tjedan EU fondova

Posjetite korisna događanja na nekoliko lokacija u sklopu Tjedna EU fondova!

Saznaj više

Znanstveni dan posvećen održivom razvoju

Prijavite se za sudjelovanje na Znanstvenom danu posvećenom održivom razvoju koji je namijenjen predstavnicima zemalja mediteranskog područja, a održat će se 26. lipnja 2018. u Motpellieru.

Saznaj više


INTERREG ADRION predstavljanje poziva na dostavu projektnih prijedloga

Prijavite se za sudjelovanje na informativnom danu!

Saznaj višeArhiva