Prijavi se i odaberi Puža ili Zeca!

utorak, 8. svibnja 2018.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Gradom Kastvom i Riječkim športskim sveučilišnim savezom, organizira trail utrku Akademski zec na kastavskim šetnicama u subotu, 26. svibnja 2018. s početkom u 10 sati.

Utrka Akademski zec nastala je s ciljem poticanja studenata i djelatnika Sveučilišta, ali i građana, na kretanje i druženje u prirodi te promocije zdravog načina života. Cilj je također unaprijediti suradnju između akademske i lokalne zajednice, odnosno uključiti lokalnu zajednicu u sveučilišne projekte.

Akademski zec održava se jubilarnu petu godinu, ove godine na dvije staze – PUŽ (5.3 km) i ZEC (9.28 km). U proteklih četiri godine trčalo je gotovo 400 natjecatelja, a želja je proširiti projekt i uključiti više sudionika iz lokalne i regionalne zajednice, obitelji i šetače, ali i ozbiljnije rekreativce. Staze su za ovu utrku osmišljene zanimljivo i originalno, no dostupne svim razinama sudionika. Nakon utrke slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i ugodno druženje. Nagrade su osigurali trgovina sportske opreme  Decathlon, Bistro Loža Kastav, Sveučilište u Rijeci, RAK - Riječki alpinistički klub i mnogi drugi, a dodjeljuju se za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, što čini čak 12 nagrađenih trkača i trkačica.

Prijave su otvorene do 20. svibnja 2018., a prijaviti se možete OVDJE.

Više detalja o prijavama, kotizaciji i pravilima utrke možete saznati na mrežnim i Facebook stranicama Zaklade.